Előre felkészítettem mindenkit, hogy az áprilisi számunk erős lesz, és bizony így is lett. Ami nem fért bele az előző Guruba, az a mostani lapba ment, ráadásként a március tele volt érdekesebbnél érdekesebb játékmegjelenésekkel, amik mind a független, mind pedig a nagy kiadók felől sorra érkeztek. Nem mondom, hogy a felhozatal végül minden téren a várakozásoknak felelt meg, de mindenképpen izgalmas hetek állnak mögöttünk, amiket gyenge, átlagos, jó és nagyon jó programokkal töltöttünk. Új és már ismert helyszíneken jártunk, soha nem látott világokat fedeztünk fel, átvariált történeteket éltünk át, számos ellenfelet küldtünk a poklok legmélyebb bugyraiba, és bár nem minden esetben, de azért többnyire iszonyatosan élveztük az ismeretlenül is ismerős kalandokat.

Sok előzetesre most nem is maradt hely a rengeteg teszt mellett, sőt lényegében csak és kizárólag olyan címeket mutattunk be, amiket korai változatban ki is tudtunk próbálni. Így került elő a Subnautica: Below Zero, a tavalyi esztendő egyik legfontosabb indie címének folytatása; a Legends of Aria; a Diablo babérjaira törő Warhammer: Chaosbane; a Shadow of the Colossust minden téren megidéző Praey for the Gods; vagy éppen a Steel Division 2, amit az utolsó pillanatokban sikerült megnézni, sőt még az alkotókkal is elbeszélgettünk, hogy az előzetesbe minden érdekességet bele tudjunk tenni – többek között egy exkluzív, nekünk szánt képpel, aminek van némi hazai vonatkozása.

1904.jpg

AZ ÁPRILISI PC GURU ÁPRILIS  11-TŐL KAPHATÓ
AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN!

De tudom, hogy leginkább a tesztek érdekelnek mindenkit. Azokból pedig bőven jutott a lapba. Nyitánynak rögtön ott van a címlapot is díszítő Tom Clancy’s The Division 2, ami a nehézkesen beinduló első rész után most úgy tűnik, tényleg kész állapotban lépett a piacra. Nem tudom, van-e itt köztünk más ügynök is, aki felesküdött az ártatlanok védelmére, de személy szerint a nagyjából 80 órámmal, 470-es Gear Score-ommal úgy érzem, maximálisan megérte beleugrani Washington megmentésébe, ami számtalan lehetőséget kínál, ráadásul folyamatosan érkeznek az extra tartalmak is – így előző hét vége óta már a legújabb Stronghold is meglátogatható. A játék nem tökéletes, ez tény, de a részletekről a magazinos cikkben olvashattok. Éppen úgy, ahogy a többi nagy megjelenés esetében: ott a FromSoftware következő evolúciós lépcsőfoka, a Sekiro: Shadows Die Twice; Dante nagy visszatérése az eredeti vonalhoz a Devil May Cry 5 képében; illetve a hónap játéka, a hazai Operencia: The Stolen Sun.

Aztán persze írunk még a kisebb, középkategóriás, esetleg kevesebb büdzsével rendelkező alkotásokról, mint mondjuk, a Generation Zero, ami egy kellemesnek annyira nem mondható retró utazásra invitálja a játékosokat. Vagy a verekedős, mellfizikára és a dekoltázsokra még mindig nagy hangsúlyt fektető Dead or Alive 6. Vagy a motorozós, teljesen őrült Trials Rising. Netán a diktátoros Tropico 6, ami az új fejlesztőknek hála egészen új erőre kapott. De ez csak egy része a vaskos tartalomnak, van itt még sok minden, például Left Alive, Tourist Bus Simulator, Trüberbrook, Dawn of Man – plusz még egy tucatnyi cím, ami érdemes a figyelemre. Akkor is, ha az eredmény messze nem tökéletes, de a koncepció legalább izgalmas, nem a megszokott.

phoninghome09.jpg

És persze a játéktesztek folytatódnak a rovatok között is, elvégre Rapcsák kolléga a Mobiljátékok aktuális felhozatalát szemrevételezte, Pozandr pedig a radar alatt maradt független játékokat gyűjtötte össze egy jó nagy csokorba. AstroDave Kiss Donáttal zárja a hazai játékfejlesztő legendákat bemutató cikksorozatot, de nem kell félni, mert a továbbiakban is marad országunk közismert neveinél, csak a továbbiakban más témákon belül keresi interjúalanyait. Wilson ismét két társasjátékot mutat be a minőségi darabok közül, miközben Tika teljeskörű tanácsadást nyújt azoknak, akik elveszettnek érzik magukat a bitek, driverek és applikációk világában. Hardverrovatunk kicsit visszafogottan, de annál izgalmasabb témákkal vár, elvégre a Google Stadia bemutatója mellett tesztlaborba került a Razer Phone 2, az AOC egy monitorja, valamint az MSI GTX 1660 Ti is.

Most pedig jöjjön a teljes játék, valamint a remény, hogy egy hónap múlva (és 2019-ben úgy összességében) ismét találkozunk, mert bármi is történjék, a lényeg nem változik, ahogy a jelmondatunk sem: a Guru legyen veletek!

Áprilisi teljes játékunk: Blackguards 2 és Phoning Home

Bár 2015-ös darab, de még mindig nagyon jó móka a Blackguards 2, ami a taktikusabb, körökre osztott fantasy RPG-k szerelmeseinek nyújt majd sok-sok átjátszott napot. Ráadásul ezúttal is két játékot adunk az aktuális Guru mellé, így a másik meglepetésünk a 2017-es Phoning Home, ami egy igazi különlegesség. A túlélő- és kalandjátékok keverékeként megszületett, egészen pofás program egy idegen bolygó mindennapjaiba nyújt betekintést, méghozzá egy robotot irányítva. A minőségi látvány mellett kellemes zenék, nagyszerű pillanatok garantálják az élményt.

Kódbeváltás

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csakóvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!