A legendás Final Fantasy-sorozat nyolcadik részének fejlesztése 1997-ben kezdődött meg, közvetlenül a rajongók kedvence, a hetedik rész megjelenése után. A munkálatok 1999-ben értek véget, s ekkor a PlayStation One tulajai a világ minden táján belemélyeszthették a fogukat Squall és társainak kalandjába, melynek tétje nem kisebb, mint megmenteni a világot egy jövőből érkezett varázslótól.

A játék nem sokkal az eredeti megjelenés után PC-re is befutott, valamint 2010 óta a PlayStation Network kínálatában is elérhető ez a klasszikus azok számára, akik egy kicsit nosztalgiázni akarnak -- hamarosan pedig jön a harmadik kiadás, s ezúttal már felfrissített formában, csak PC-re. Üröm az örömben, hogy a Square Enix egyelőre csak a japán játékosok számára jelentette be a HD Final Fantasy VIII-at, nagyon azonban nem kell aggódni, nagy valószínűséggel előbb-utóbb nyugatra is el fog jutni a program. Amíg erre várunk, nézzük meg az első játékképeket!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Final Fantasy VIII -- 2000. február 18. (PC) -- Gépigény: CPU: 1 magos / 266 MHz, RAM: 64 MB, VGA: 3D / 4 MB, HDD: 400 MB