PewDiePie ismét megosztó videóval jelentkezett, amivel annak rendje és módja szerint kiverte a biztosítékot a mainstream sajtónál. A világ legtöbb feliratkozóval rendelkező youtubere a Conan Exiles című MMO-ból készített egy 10 perces videót, de nem a megszokott tematikát követve. Helyette a karakterét Hitlernek keresztelte el, a náci diktátoréhoz hasonló hajat tett a fejére, majd elmagyarázta, hogy ez a játék a Hitler Simulator, amiből megértjük, miért gyűlölt annyi embert a 20. századi történelem egyik legsötétebb alakja. Jjjjjja.

Pewds legtöbb kritikusa egyébként ezen még nem akadt fenn, de amikor a videós a játékban megjelenő ellenfeleket konstansan zsidónak nevezi ("Nézzétek, egy 6-os szintű zsidó!"), az elhullott barbárokat pedig árjáknak, nos, ott azért túllép az általános jóízlés határán. Teszi ezt annak ellenére, hogy a videó nyilván nem vehető komolyan, inkább csak trolletetésnek szánhatta, és várja, hogy a mainstream média megint róla cikkezzen (cikkeznek is, meglátjuk, hosszú távon megéri-e Pewdsnak a kétes hírnév).

A fenti videó érdekessége továbbá, hogy nem teljesen saját tartalom, hanem egy reklám, azaz a Conan Exiles fizetett hirdetése. Hogy a Funcom mit szól a kissé furcsa megközelítéshez, nem tudni, mert PewDiePie nem válaszolt a sajtómegkeresésekre. Ugyanakkor a múltkori botrányt tekintve lehetséges, hogy szép lassan kihúzza maga alól a hirdetési talajt az 54 millió feliratkozóval büszkélkedő videós.

Aki lemaradt: PewDiePie-t nemrég antiszemitizmussal és rasszizmussal vádolta a nemzetközi sajtó, különösen a Wall Street Journal. Pewds emiatt elvesztette a Disney-t, mint üzleti partnerét, sőt a YouTube is felbontotta vele a kiemelt hirdetői szerződését, és a fizetős YouTube RED-en futó valóságshow-ja sem folytatódhat többé. A kapcsolódó hírek között megtaláljátok a teljes sztorit.