Tegnap este tartották a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amin a magyar alternatív rockegyüttes AWS is előadta Viszlát nyár című, magyar nyelvű számát. A dal szereplését nagyfokú hazai médiazsongás kísérte, sokak szerint kiváló produkciót láthattunk, bár nyerni már a fogadóirodák szerint sem volt esélye a srácoknak -- végül 21.-ek lettek, a győztes pedig az izraeli fellépő, Netta lett, Toy című számával.

És bár mindennek látszólag semmi köze a PC Guru profiljához, az olvasóink tudják, hogy néha nevesebb youtuberek akcióit is le szoktuk fedni errefelé, főleg, ha azoknak valamilyen magyar vonatkozása is van. Így mindenképp érdemesnek találtuk kiemelni a világ legnépszerűbb youtubere, PewDiePie reakcióját, aki az Eurovíziót is végignézte, és minden egyes előadót részletesen kiértékelt a Twitteren, többek között a magyar fellépőt is.

A fenti szöveg szabad fordításban kábé ennyit tesz:

"Mikor nagyon erőlködsz, de még mindig az Eurovízión vagy... 1/10 a próbálkozásért."

A #HUN felirat alapján ez az AWS-re adott értékelés, ami persze számtalan mérges válaszreakciót generált, többek között magyar twitterezőktől is. Ugyanakkor mielőtt máglyán akarnátok elégtételt venni a svéd youtuberen, érdemes megjegyezni, hogy Pewds nem hazudtolta meg önmagát, és a többi versenyzőt is a földbe döngölte -- még a svédek is megkapták a magukét, patrióta 10/10 ide-oda:

Meg a ciprusiak:

Meg a finnek:

És az olaszok:




És hát mindenki más is.

Egy biztos: PewDiePie tudja, hogyan kell felkorbácsolni a kedélyeket, és még olyan emberek feedjébe is bejut a trollkodásával, akik talán nem is hallottak a 62 millió feliratkozóval rendelkező youtuberről.

Aki egyébként onnan indult, hogy zsékategóriás horrorjátékokon ijedezett, még mielőtt ez vált a youtuberség kvázi szinonimájává.

Nektek egyébként tetszett az AWS előadása?

PewDiePie

Ja igen, akik esetleg nem látták, alant pótolhatják az AWS előadását.