A Medal of Honor: Warfighter csúfos anyagi és kritikai bukása után szinte várható volt, hogy a sorozat csak nagyon nehezen fogja kiheverni a tavaly kiadott részt. A kiadó gazdasági konferenciáján megtudtuk, hogy a játék rossz minősége miatt a cég az elvárások alatt, veszteséggel zárta gazdasági évének harmadik negyedévét. Ez természetesen megengedhetetlen, de mivel egy értékes licencről beszélünk, nem dobták a raktár legmélyére a sorozatot, hanem pihenőre küldték.

„A játék jól össze van rakva, de a hitelességre való törekvés nem tetszett a közönségnek. A kritikusokat megosztotta a játék, és a megérdemeltnél alacsonyabb értékelésekkel látták el.” -- Peter Moore

A konferencián a vezérigazgató elmondta, hogy a Medal of Honort kivonták az éves körforgásból, ez pedig azt jelenti, hogy jövőre egészen biztosan nem lesz új rész, sőt várhatóan egészen sokat kell majd várnunk egy folytatásra. A cég nagy, tömegeket megmozgató FPS-ei közül most egyedül maradt a Battlefield, s noha idén ez még nem nagy probléma (elvileg az év végén jön a negyedik rész), a távolabbi jövőben már érdekes lehet a menetrend, hiszen az év végi hajrában a Call of Duty nagy rivális nélkül maradhat, hacsak valaki az EA istállójából nem villant valamivel. A legkézenfekvőbb az lenne, ha a Respawn Entertainment jelentkezne az új játékkal, de még mindig nem hallottunk semmit a házuk tájáról.

Elképzelhető továbbá az is, hogy éves gyártásra áll át a Battlefield, Frank Gibeau ugyanis a konferencián azt nyilatkozta, hogy jövőre egy új Battlefield fog megjelenni. Természetesen az esély megvan arra, hogy a Battlefield 4-re gondolt, de most még az is benne van a pakliban, hogy egy újabb játékról van szó, amit a DICE vagy egy másik csapat fog készíteni.