Az Electronic Arts megtartotta a negyedéves szokásos gazdasági jelentését, s pár jó hír mellett nem sok minden miatt mosolyoghattak a befektetők. Elsőször is a bevétel kevesebb volt, mint az előző évben: az elmúlt három hónapban ez 922 millió dollár volt (2012-ben 1,06 milliárd), amit azt eredményezte, hogy 45 millió dollár mínuszban zártak. Ez az elvárások alatt van, még annak fényében is, hogy tavaly 205 millió dolláros veszteségről számoltak be.

A veszteségért a cég vezérigazgatója elsősorban a Medal of Honor: Warfightert okolta, ami alaposan az elvárások alatt teljesített, s megosztotta a közösséget, így ezt a sorozatot parkoló pályára állították. A gyengécske negyedév továbbá azért volt, ilyen, amilyen, mert az EA hosszú távú befektetéseket kötött a következő konzolgenerációra készülve. A cég belátja, hogy a konzolváltás nehéz folyamat, de bíznak abban, hogy az új gépek teret adnak majd a növekedésnek.

Medal of Honor: Warfighter JátékképekMedal of Honor: Warfighter JátékképekMedal of Honor: Warfighter Játékképek

Azonban nem csak rossz híreket közöltek a gazdasági konferencián, hiszen a mobil platformok eladási tovább növekedtek, elérve a 86 millió dollárt, ezen felül pedig a FIFA 13 és az NFL 13 is felülmúlta az elődjét. Előbbi a negyedév során 12 millió példányban fogyott, s összesen több mint 100 millió dollárt hozott a konyhára (98%-os növekedés az előző részhez képest), míg a hokis játék szintén növekedett, de erről pontos adatokat nem kaptunk. Az NCAA és az NHL sorozatok a ligák problémái miatt idén játszottak szerepet. Továbbá a Battlefield 3 Premium is csillagos ötössel vizsgázott, s a The Simpsons: Tapped Out készítői is büszkék lehetnek magukra, hiszen 23 millió dollár bevétellel ez volt a harmadik negyedév legnépszerűbb iOS-re kiadott játéka az EA felhozatalában.

Érdemes még megjegyezni azt is, hogy a mobilos felhasználókkal (17 millió) együtt már 39 millióan használják az Origint; a Crysis 3 az előrendelők körében népszerűbb, mint a második rész, s a botrányok ellenére a Dead Space 3-ról ugyanez mondható el; a Need For Speed: Most Wanted nem meglepő módon jobban teljesített a boltokban, mint a Need for Speed: The Run, s végül, az eddig befolyt információk szerint a free-to-play Star Wars: The Old Republic pozitív fogadtatásban részesült.

A következő negyedévben a kiadó már jobb teljesítményt vár a Dead Space 3-ra, a Crysis 3-ra a SimCity-re illetve a Battlefield 3 Premiumra és a FIFA Ultimate Teamre támaszkodva, az idén tavaszra várt Fuse azonban nem fog az eladásokba beleszólni, ennek megjelenését ugyanis nyárra halasztották, hogy a csapat csiszolni tudjon a minőségen.