A Sony ebben a hónapban a PS Plus előfizetőknek független, kisebb címeket ad, ugyanakkor ez nem probléma, hiába kiabálnak egyesek a minőségre. A Knockout City, a novemberi PS Plus egyik játéka ugyanis kimondottan jó értékeléseket kapott az elmúlt fél évben. Igen, nem csalás, nem ámítás: a Velan Studios alkotása szinte új program, május végén került a digitális boltokba, és legtöbbünk gyerekkori játékát, a kidobóst önti új, 21. századi digitális formába.

A Knockout City egy csapatalapú, online multiplayer játék: futurisztikus környezetben két csapat küzd azért, hogy labdákkal kiüsse a másikat. A futurisztikus környezet ezúttal egy nagyváros különböző területeit jelenti, háztetőkön ugrálva, építési területeken szaladgálva kell megtalálni a legjobb, leghasznosabb labdákat. Ezeket felhasználva, eldobva lehet győzelemre törni. Többfajta labda van a Knockout City-ben, sőt még arra is lehetőség van, hogy egy csapattag felkapja társát, és eldobja, élőerőt használva fel a nyeréshez.

A többszemélyes küzdelmekben figyelni kell, mert a folyamatos futkározás, ugrálás, labdázás közben leszakadhat a tető, vannak mozgó autók, ugyanakkor a győzelem nem elsősorban a dobások pontosságán, hanem a játékos pozícióján és a követett stratégián múlik. Az irányítás intuitív, de rengeteg gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy a Knockout City legnagyobb mestereivé váljunk.

A győzelem persze nemcsak dicsőséget jelent, hanem játékbeli valutát is, amelyért rengeteg fajta ruhát, dekorációs elemet, sőt akár csapatlogót is vásárolhatunk. A Knockout City kifejezetten épít a versenyszellemre, remek játékélményt ad, akár negyedórára vagy hosszabb időre, így érdemes kipróbálni, különösen most, hogy ingyen megszerezhető. Az EA egy olyan játékot adott ki május végén, ami felfrissítette a PvP játékok eddig ismert receptjét, ráadásul minden héten új tartalom érkezik bele, a harmadik szezon pedig már javában tart.