A PGA Tour és később Tiger Woods nevével fémjelzett golfjáték sorozat az 1990-es évek elejétől a 2010-es évek elejéig szórakoztatta a zöld gyepen labdát ütögető virtuális sportolókat, aztán ahogy sok más stílus, eltűnt egy időre, sokak bánatára.

A golfot sokan úri sportként definiálják, és hát bizonyos szempontból ez igaz is: elképesztően sokba kerülhet egy-egy ütőkészlet, a golfklub-tagság, és ezt a hiányt pótolták az EA Sports játékai, amelyek kezdetben jók voltak, idővel azonban a minőségük erősen csökkent. De sebaj, a 2K hosszú évek után megszerezte a széria jogait és elkészítette a PGA Tour 2K21-et, jelen ajánlónk tárgyát.

A tavaly nyáron megjelent játék egy új kezdetet jelent, és ebből a szempontból a 2K remek munkát végzett, hiszen a PGA Tour 2K21 mindent tartalmaz, amit egy modern sportjátéktól elvárhat az ember. Ez pozitívum, hiszen a 2K ért a sportjátékokhoz, még akkor is, ha a legutóbbi címük, az NBA 2K22 nem ért el kimagasló pontszámot (amibe a borzalmasan erőltetett mikrotranzakció bőven belejátszott). A PGA Tour 2K21 természetesen saját sportoló létrehozásával indít, a tartalom temérdek, szóval bőven van arra lehetőség, hogy a virtuális golf mestereivé váljunk.

A mechanika a kontrolleren és a kétkaros vezérlésen alapul, ezekkel kell bemérni az ütés irányát, erősségét, miközben arra is figyelni kell, hogy a megfelelő ütőt használjuk, hogy ne a homokba, domboldalba, vagy éppen a vízbe kerüljön a helyes, pöttyözött labda. Figyelni kell a szélirányra, de ha csak szórakozásból akar valaki ütögetni, erre is lehetőség van, könnyítések bekapcsolásával. Ha pedig ezt is megunnánk, ott van az online rész, létre lehet hozni saját pályákat vagy minigolf paradicsomokat, rengeteg dekorációs elemmel, az egésznek csak a képzelet és a lehetőségek száma szab határt.

A megjelenéskor ez volt a PGA Tour 2K21 egyik negatívuma, ugyanis a játékból kimaradtak fontos pályák, játékosok, márkák, a tálalás lehetett volna jobb is, de alapnak remekül sikerült a 2K első golfprogramja. A sport szeretőinek kötelező, mindenki másnak ajánlott cím ez, hiszen nem kell mindig egy háborúban lövöldözni. Érdemes tehát a kosárba dobni és letölteni a PlayStation Plus előfizetőknek, már csak azért is, mert egy 60 dolláros játékól van szó. És élményt ad, ez sem utolsó szempont.