Különösen érdekes repertoárral készült áprilisra a Sony, hiszen a PlayStation Plus e havi kínálatának részeként nem csak a Dead by Daylight alkotóinak újdonságát, a Meet Your Makert markolhatják fel az előfizetők már a megjelenése napján, de a középkori patkánykaland Tails of Iront, valamint a LittleBigPlanet-sorozatból ismert babzsákemberkék főszereplésével készült Sackboy: A Big Adventure-t is beszerezhetik. További jó hír, hogy PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en egyaránt játszhatóak lesznek a felsorolt címek.

Hiába van április elseje, a Sony nem viccelt, és valóban az egyik legkedveltebb exkluzívját dobhatják a kosarukba az Essential, Extra és Premium előfizetők – bár az exkluzív szót akár idézőjelbe is tehetjük, hiszen a 2020-as platformer tavaly októberben a PC-s közönséghez is eljutott, köszönhetően a cég új üzleti stratégiájának. A Sumo Digital gondozásában készült alkotás Craftworld világának kicsit falujába, Loomba kalauzol el minket, ahol Vex forgatja fel a lakók vidám mindennapjait. A gonosztevő Topsy Turver nevű masinájával felszippantja a falucska összes polgárát – természetesen Sackboy kivételével, aki egy rakéta fedélzetén végül sikeresen elmenekül.

Ez persze csak a kezdet, apróságunk ugyanis magára vállalja a veszélyes feladatot, hogy Craftworld vidékeit bebarangolva kiszabadítsa társait Vex fogságából, mindezt a bölcs Scarlet útmutatásával. Szerencsére, ahogy a LittleBigPlanet-játékok, úgy a Sackboy: A Big Adventure is játszható kooperatív módban, akár négy fővel is, online és lokálisan egyaránt, így nem feltétlen kell egyedül szembenéznünk az utunkba kerülő színés és ötletes kihívásokkal. A testreszabhatóság jegyében ráadásul minden játékos kedve szerint alakíthatja karaktere kinézetét, a számos színvariációból és kosztümből válogatva.  

A Sackboy: A Big Adventure egy kihagyhatatlanul bájos platformer, aminek minden PlayStation-játékos gyűjteményében ott a helye, szóval ha eddig esetleg kimaradt, most itt a tökéletes alkalom pótolni – akár egyedül, akár a családdal, barátokkal közösen. Ugrálj, gyűjtögess és merülj el egy varázslatos világban, ami csak arra vár, hogy a segítségére siess!