Ebben a hónapban a sci-fik felé irányítjuk figyelmedet, hátha el akarsz szakadni kicsit a jelen kor problémáitól – hogy földöntúli problémákkal birkózz meg. Akció és kaland, ez a kettő jellemzi az itt összegyűjtött öt klasszikus játékot, amelyekben felfedezhetsz idegen világokat vagy egy apokaliptikus Földet, fejvadásznak állhatsz, vagy olyan mélységekbe merülhetsz, amit el sem tudsz képzelni!

jango-fett.jpg

Star Wars: Bounty Hunter

  • Megjelenés: 2002. november 2.
  • Eredeti platform: PS2

A héten indult útjára a Star Wars: The Mandalorian harmadik évadja, így erről a listáról semmiképpen sem maradhatott le ez a 2002-ben megjelent játék. Ebben ugyanis egy mandalore-i fejvadászt alakíthatunk, méghozzá nem mást, mint a Disney+ sorozatokban is prominens szerepet vállaló Boba Fett apját (vagy donorját), Jango Fettet. Akit ugye A klónok támadásában ismerhettünk meg, mint a köztársasági klón hadsereg mintaegyedét. A Star Wars: Bounty Hunter sztorija persze még ez előtt játszódik, méghozzá a Baljós árnyak idején. Jango elfogadja egy bizonyos Tyranus megbízását, amelynek értelmében le kell vadásznia egy Sötét Jedit, bizonyos Komari Vosát, aki jelenleg a Bando Gora bűnszindikátus ura, és nem mellesleg Dooku egykori tanítványa. A mára legendának számító történetben Jango Fettnek ugyanaz a Temuerra Morrison kölcsönzi a hangját, aki a filmben is alakította a karaktert (majd lett a klónok és Boba Fett arca az újabb és újabb alkotásokban).

Outcast: Second Contact

  • Megjelenés: 2014. november 14.
  • Eredeti platform: PS4

Az Outcast: Second Contact az 1999-es, mára kult-klasszikussá vált eredeti Outcast remake-je. Bár az Appeal magát a belbecst nem piszkálta meg túlságosan, az új változat ugyanis teljes egészében az eredeti változat forráskódjára épült, azaz mechanikailag megegyezik az 1999-es verzióval. Ám a látvány teljes egészében új, és ennek hála az archaikus játékmenetet is simán megbocsáthatjuk neki. A játék helyszínéül szolgáló világ, Adelpha különleges színvilággal és egyedi stílussal rendelkezik, ami pillanatok alatt képes elvarázsolni bárkit, akár nosztalgiázni indul az illető, akár újdonságra vágyik.

Borderlands: The Handsome Collection

  • Megjelenés: 2015. március 27.
  • Eredeti platform: PS4

A Borderlans: The Handsome Collection jó választás lehet a pörgős akciókat kedvelőknek, főleg, ha a kooperatív módot is preferálják. Ugyanis két játék is lapul a csomagban: a Borderlands 2 és az első két részt összekötő Borderlands: The Pre-Sequel. Ez nagyon-nagyon sok órányi akciózást és gyűjtögetést jelent, hiszen a Borderlands-sorozat fő ága nem más, mint egy hatalmas looter shooter. A történet középpontjában a veszedelmes Pandora bolygó áll, ahol galaktikus cégek viaskodnak egymással, miközben a lerobbant városkák és falvak között banditák, kannibálok, éhes növények és vad szörnyek lesnek a kalandorra, aki megannyi fegyverrel és járművel vághat neki a felfedezésnek. A cél pedig nem más, mint az ősi civilizáció egyik Vaultjának meglelése, és a benne rejlő kincsek megszerzése.

BioShock Remastered

  • Megjelenés: 2008. október 10. (eredeti) / 2016. szeptember 13. (remastered)
  • Eredeti platform: PS3 (eredeti) / PS4 (remastered)

A PlayStation 3-ra 2008-ban megjelent, hatalmas sikert arató kultikus FPS, a Bioshock 2016-ban kapta meg a folytatásával együtt a felújítást. A játék elképesztő és egyedi látványával, nyomasztó hangulatával, misztikummal átitatott világával és csavaros történetével azonnal elbűvölte a nagyérdeműt. A Big Daddy-k mára ikonokká, a „would you kindly” frázis pedig afféle szállóigévé vált játékos körökben. A PS Plus Premium előfizetői a szebb grafikát kínáló remastered változatban merülhetnek el.

Fallout 3

  • Megjelenés: 2008. október 28
  • Eredeti platform: PS3

A legendás sorozat harmadik része már önmagában is legenda. A mindent elpusztító atomháború után játszódó Fallout 3 nem csak 3D-be ültette át a kalandot, de alaposan megreformálta a szériát, így máig a rajongók egyik legnagyobb kedvence. A történet Washington és környékén bonyolódik, ahová 19 éves hősünk kiszabadult, miután nemkívánatos személlyé vált a Vault 101 nevű bunkerban. Persze nem csak úgy vaktában vág neki a világnak, a célja, hogy felkutassa rejtélyes körülmények között eltűnt apját. Eközben ghoulokkal, mutánsokkal és banditákkal küzdhet, megmenthet egy várost a pusztulástól – vagy éppen fel is robbanthatja, mert a Fallout 3-ban az ilyen döntések a mi kezünkben vannak.

Ez tehát öt cím, amivel elütheted az időt márciusban, de ha nem lenne elég, és szeretnél további sci-fi játékokkal játszani, a PS Plus Premium kínálatában számtalan klasszikus programra rálelhetsz ebben vagy más műfajban!