Nem áprilisi tréfának szánta a Sony, mikor pár nappal ezelőtt leleplezte a PlayStation Plus e havi kínálatát, melynek részeként már rajtjakor megkapják az előfizetők a Dead by Daylight készítőinek újdonságát, a Meet Your Makert. A program egy posztapokaliptikus világba kalauzolja az érdeklődőket, ahol csapdákkal teli labirintusokat építhetnek fel – vagy épp próbálhatják legyűrni annak akadályait. Ez persze nem minden, hiszen emellett a LittleBigPlanet babzsákemberkéivel is kedvükre ugrándozhatnak a Sackboy: A Big Adventure részeként, de akár a kézzel rajzolt Tails of Iron zord vidékeire is ellátogathatnak.

Az Odd Bug Studio gondozásában készült szerepjátékban a király elhunyt, így a fiatal herceg kezében nyugszik a patkány királyság sorsa, akire azonban számos veszély leselkedik. A Tails of Iron háború szabdalta világa komor, kézzel rajzolt grafikai stílusának köszönhetően azonban mégis bájos módon elevenedik meg, ahogy a trónörökös, Redgi szerepében a kegyetlen béka klán Greenwart vezette támadásait igyekszünk visszaverni. Utazásunk során az ellenfelek mellett persze harcostársakra is lelhetünk, akik segítségünkre lehetnek az összecsapásokban.

Hősünk története ráadásul a leginkább a The Witcher-sorozat Ríviai Geraltjaként ismert Doug Cockle narrációjában bontakozik ki, ahogy egyre pusztítóbb fegyvereket és strapabíróbb páncélokat kovácsolva nézünk szembe a fokozódó kihívásokkal kardot, lándzsát vagy akár lőfegyvert ragadva. Az összecsapások persze közel sem egyszerűek, ugyanis az ellenfelek leterítéséhez alaposan ki kell ismernünk a mozdulataikat, és persze az időzítésre sem árt figyelni a győzelemhez. 

A kihívások legyűréséhez egyre bővülő arzenálunk mellett szerencsére halálos képességek egész sora is párosul, köztük brutális kivégzések, amikkel látványos módon végezhetünk az életünkre törő rosszakaróinkkal. A Tails of Iron egy igazán különleges soulslike gyöngyszem, ami egyedi látványvilágával, sajátos hangulatával és izgalmas küzdelmeivel garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagít, miközben a királyság helyreállításán munkálkodunk.