November után decemberben is három játékot kapnak ajándékba a PS Plus előfizetői, melyek a Just Cause 4, a Rocket Arena és a Worms Rumble. Most ez utóbbiról olvashattok egy rövid ajánlót.

Néhány héttel ezelőtt ünnepelte 25. születésnapját a Worms, melyről igyekeztünk mi is méltó módon megemlékezni. A jeles évfordulóra pedig a Team17 is készült, méghozzá egy vadonatúj játékkal: ez a Worms Rumble, melyet nyugodtan nevezhetünk a sorozat történetének eddigi legmerészebb, legújítóbb részének.

Ami nem változott a klasszikus részekhez képest, hogy továbbra is oldalnézetes formában (de 3D-s környezetben) harcolhatunk egymással kukackatonáink segítségével. Ami viszont jókora újdonság, hogy – a széria történetében először – nem körökre osztva csatározhatunk, hanem valós időben, így minden eddiginél pörgősebb akcióra érdemes felkészülni.

A Worms Rumble első körben két játékmódot kínál. Az egyik a Deathmatch, ami pont az, amit a neve is sugall: "mindenki mindenki ellen" jellegű háború, ahol ha meghalunk, akkor némi várakozás után már térhetünk is vissza. A másik pedig a Last Worm Standing (illetve ennek kétfős csapatos változata, a Last Squad Standing), ahol 32 játékos esik egymásnak, és az nyer, aki utolsónak életben marad, amolyan battle royale-jelleggel.

Mindemellett napi kihívások és szezonális események is várnak ránk, melyeken további jutalmakat és tapasztalati pontot szerezhetünk. A szintlépéssel pedig egyre több és több öltözéket, skint, kiegészítőt és emote-ot nyithatunk meg, melyekkel kedvünk szerint testreszabhatjuk a giliszta pajtásokat.

A Worms Rumble tehát megújult formában hozza vissza sokak régi kedvencét, méghozzá a klasszikus elemek megtartásával, hiszen az olyan legendás fegyverek, mint például a Bazooka, a Holy Hand Grenade vagy a Sheep Launcher ezúttal sem hiányoznak természetesen a felhozatalból. Az pedig külön jó hír, hogy a PS4- és PS5-tulajok közösen is játszhatnak, vagyis – platformtól függetlenül – senki sem marad hátra!