• A Sony is megfontolta a gyengébb PS5 modellt
  • A korábbi elrettentő példák miatt végül elvetették

A következő generációba történő legolcsóbb belépőt végül a Microsoft fogja megadni a 114 ezer forintos Xbox Series S konzollal, ami az Xbox Series X gyengébb, lemezmeghajtó nélküli változata lesz. A Sony is két modellel megy neki az új érának, itt azonban kizárólag a lemezmeghajtó jelenti a különbséget, kiderült ugyanakkor, hogy ők is fontolgatták egy gyengébb verzió piacra dobását.

ps5-a-sony-is-fontolgatta-egy-gyengebb-verzio-piacra-dobasat.jpg

A Sony Interactive Entertainment elnöke, Jim Ryan – aki a napokban többek között a visszafele kompatibilitásról és az előfizetéses modellekről is beszélt – a japán AV Watch-nak adott interjújában elmondta, hogy ők is megvizsgálták ezt a lehetőséget, de arra jutottak, hogy a múltban soha nem vált még be a megközelítés. Ez nagyban köszönhető annak, hogy a játékosok a hosszú távú értéket keresik.

"A játékosok szeretnének biztosak lenni abban, hogy amit vesznek, az időtálló, és nem fog elavulni két-három év múlva. Szeretnének hinni abban, hogy ha vesznek egy új 4K tévét, akkor a konzol képes lesz azt támogatni" – mondta Ryan.

Az elnök hozzátette, hogy természetesen tiszteletben tartják a konkurensek döntéseit és filozófiáját, utalva ezzel a Microsoftra és az Xbox Series konzolokra.