A Red Dead Redemption 2 valószínűleg tarolni fog az érkezésekor, hatalmas üzleti siker lesz, a többi kiadó kárára. Így sem a Ubisoft, sem az Electronic Arts nem bánja, hogy 2018 tavaszára csúszott a játék megjelenése. Sőt, mindkét kiadó komoly lehetőséget lát a dologban. Az EA vezérigazgatója, Blake Jorgensen szerint az EA számára ez egy lehetőség. Bár azt is hozzáfűzte, hogy egy ekkora játék jót fog tenni az egész iparnak, beleértve hardvereket is.

Szerinte többször előfordult korábban, hogy a versengés megnehezítette a saját dolgukat, olykor nem előnyösen jöttek ki a dologból. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ők rosszul jönnének ki a Red Dead Redemption 2 érkezéséből. Az a véleménye, hogy a GTA példája alapján egy ilyen esemény jót fog tenni az egész iparnak. Egy ilyen cím miatt nagyobb figyelmet kapnak majd a játékok (az ő termékeik is), ahogy az egész ipar nagyobb figyelmet kap majd, így növekedni is fog.

Egyáltalán nem aggódnak a játék érkezése miatt, mert soha nem a Rockstar új játékához igazodva alakították a terveiket. Nem zavarja őket a játék megjelenése, inkább izgatja őket egy kicsit a dolog. Szerintem amiatt tényleg nem fognak bánkódni, hogy a késés miatt egy kicsit tovább kaphatnak figyelmet a saját játékaik, még a Red Dead Redemption 2 kiadása előtt. Szerintetek mekkora hatással lesz az iparra a Red Dead Redemption 2 érkezése?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!