• Több mint 5 milliárd órán át nézték a Twitch-et az elmúlt negyedévben
  • Ez 63 százalékos növekedés az év első három hónapjához képest

Már korábban is érződött, hogy a Twitch a járvány és a tömeges karantén egyik nagy nyertese lehet, most pedig befutottak a legfrissebb számok, melyek alapján kijelenthetjük, hogy elképesztő rekordokat állított fel a platform az elmúlt negyedévben.

semmi-kulonos-csak-mar-megint-oriasi-rekordot-allitott-fel-a-twitch.jpg

A Streamlabs jelentéséből kiderül, hogy az áprilistól júniusig tartó időszakban több mint 5 milliárd órán át nézték a közvetítéseket a platformon, ami az első negyedévhez képest 63 százalékos, 2019 azonos időszakához képest pedig 83 százalékos növekedést jelent. A Twitch emellett a streamelt órák (192 millió), az egyedi csatornák (közel 10 millió) és a legmagasabb egy idejű nézőszám (2.35 millió) tekintetében is új csúcsot állított fel. A három legtöbbet nézett játék a Valorant, a PUBG Mobile és a Fortnite voltak.

Ami a többi platformot illeti: a közel 68 százalékos piacrészesedéssel rendelkező Twitch legfőbb kihívója továbbra is a YouTube Gaming 20 százalékkal, míg a Facebook 11 százalékot, a hamarosan megszűnő Mixer pedig 1.4 százalékot tud felmutatni – utóbbi egyben választ is ad arra, hogy a Microsoft miért döntött úgy, hogy lelövi a platformot.