• A Shadow of the Tomb Raiderben sem fog Lara két pisztolyt forgatni egyszerre
  • A jellegzetes topja és sortja sem tér vissza
  • A készítők szerint a modern Larának az íj a jellegzetes fegyvere

Lara Croftot korábban leginkább sortja, topja és két pisztolya határozta meg, mármint nem veleszületett felszerelései közül. És ezek közül egyiket sem láthattuk eddig a megújult Tomb Raider-sorozatban, bár a 2013-as epizód végén egy rövid, de annál hatásosabb jelenetben azért használt két pisztolyt.

Ezután joggal hihettük, hogy ha Lara a topot és a sortot nem is csomagolja be a szibériai kiruccanásra, azért a két pisztolyt viszi, de a fegyverek a Rise of the Tomb Raiderben sem jelentek meg, és a harmadik epizódban, a Shadow of the Tomb Raiderben sem fognak. Ezt Dan Bisson, a játék direktora árulta el az OXM-nek.

„Ezt nem akarjuk. Számunkra ez a mi Laránk egyik meghatározó eleme. Nem fogunk sortot adni rá két pisztollyal, nem visel bikinit. Ő nem ilyen” – mondta. „Ebben a trilógiában – a jövőbeli címekről nem beszélek, nem is tudnék – szóval ebben a trilógiában az íj az ő jellegzetes fegyvere.”

És valóban, a 2013-ban újraindult, realisztikusabb alapokon nyugvó Laráról valószínűleg többeknek jut eszébe az íj, mint a két pisztoly, és még a ruházata is jobban passzol az adott éghajlathoz, mint régen.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!