Érdekes statisztikával rukkolt elő a SugarDVD nevű felnőttfilm-szolgáltató. Hogy honnan tudjuk, mi az a SugarDVD? Természetesen olvastunk róla a Wikipédián, jó is az! Komolyra véve a szót, a SugarDVD-t úgy kell elképzelni, mint a Netflix pornóváltozatát: az előfizetők pénzért erotikus tartalmakhoz férnek hozzá, amiket online tekinthetnek meg, tehát nemcsak PC-n, táblagépen, okostévén vagy telefonon, hanem akár játékkonzolon is. Most pedig, hogy már elérhető az Xbox One és a PS4, a vállalatnál megnézték, mely gép tulajdonosai néznek több huncut videót a szeretett next-gen masinán. Az eredmény még a sokat látott (hajjaj!) szakértőket is meglepte: PS4-en háromszor annyian használják SugarDVD-applikációt, mint Xbox One-on.

Azt nem hozta nyilvánosságra a cég, hogy mégis mennyit nézik a videókat a játékosok, és azt sem tudjuk, hogy ezek regionáls, nemzetközi, korkategóriás vagy átlagolt adatok -- ez van, a SugarDVD-nél máshoz értenek. Mindennél fontosabb kérdés viszont, hogy miért így alakulnak a számok, elvégre az Xbox One Kinect-szenzora sokkal... "könnyebbé" tehetné a virtuális örömszerzést, mint a PS4-es kontroller.

Nos, jó eséllyel a kamerával szemben érzett bizalmatlanság áll a dolog hátterében: a játékosok úgy érzik, az Xbox One folyamatosan figyeli őket, és akár olyasmit is rögzíthet vagy továbbíthat, amit nem szeretnének másnak megmutatni. Tovább rontja a bizalmat, hogy nemrég egész botránysorozat tört ki az USA-ban az NSA megfigyelési gyakorlata miatt (ha valaki dobozban élne: az Amerikai Nemzetbiztonsági Szolgálat telefonokat hallgatott le, internetes levelezéseket olvasott el, egyszóval átvilágította az USA polgárainak teljes életté).

Sasha Grey

Akárhogy is legyen, tény: a szexipar a játékvilágra is befolyással van, többek között a pornó világának köszönhető, hogy az előző konzolgeneráció-váltáskor a Blu-ray lett az elfogadott HD-szabványú lemez, és nem a HDDVD. Ha az erotikus anyagokat gyártó cégek utóbbit választják, lehet, hogy az egész digitális szórakoztatóipar más arcot mutatna.