Bár X-szárnyú pilótának lenni klafa, nekem mindig is jobban tetszett a Nostromo vagy éppen a Serenity családias hangulata. Tudjátok, amikor csak a felszállással és a leszállással kell törődni (a gyilkos szörnyeket és fosztogatókat most hagyjuk), az utat pedig barátságban, egymást ugratva, családias étkezések közepette lehet elütni.

A Star Citizen pedig lehetőséget ad majd, hogy virtuálisan belekóstoljunk ebbe az életstílusba. A MISC Starfarer egy tanker- és szállítóhajó. Nagy és lomha, olyannyira, hogy egy Y-szárnyú röhögve kimanőverezné, pedig a BTL-ek manőverező képessége a járókeretes nagymama műrepülhetőségével vetekszik.

Természetesen egy ekkor hajó irányításához nem elég egy ember, legalább hétfős személyzetre lesz szüksége (csak a nyolcadik utast ne vegyék fel). Az amúgy nem teljesen védtelen teherhajó már a Star Citizen béta változatában is beállhat a hangárunkba, de repülni egyelőre nem lehet vele, mert a Cloud Imperium Games még dolgozik a repülési modellen. Viszont már kiadtak egy trailert, hogy belekóstolhassunk a MISC Starfarer űrkamion hangulatába.