Holnap indul a Star Wars Battlefront 2 bétatesztje PC-n, PS4-en és Xbox One-on, ám van néhány kérdés, ami még felmerülhet ezzel kapcsolatban. S noha igyekeztünk az elmúlt hetekben és hónapokban minden lényeges információt összegyűjteni nektek híreinkben, mégis jobb egy helyen tudni ezeket, hogy ne kelljen keresgélni. Lássuk is, mit kell tudni a Star Wars Battlefront 2 bétájáról.

Mikor indul és ér véget a béta?

Aki előrendelték a Star Wars Battlefront 2-t, azok már október 4-én, azaz holnap belevághatnak a bétatesztbe. A start délelőtt 10 órakor lesz.

Azok sem maradnak ki, akik még nem szavaztak bizalmat a játéknak, ők október 6-án, vagyis péntek 18:00-tól merülhetnek el a csillagok háborújában.

A befejezésre hétfőn számíthatunk, azaz október 9-én 18:00 magasságában, ha csak az EA úgy nem dönt, hogy meghosszabbítja a bétázás lehetőségét, amire volt már korábban precedens.

Lesz lehetőség előtölteni?

Mint ahogy az ma kiderült, nem lesz. Ez sajnos valószínűleg szerverproblémákkal fog járni, erre érdemes lesz készülni (hátha kellemesen csalódunk).

Mit próbálhatunk ki a bétában?

A Star Wars Battlefront 2 bétájában a többjátékos módot lesz lehetőségünk kipróbálni, azon belül több játékmód is a rendelkezésünkre áll.

Galactic Assault: 20v20 meccs a Naboo bolygó fővárosában, Theedben (ezt láthattuk az E3-on), a Köztársaság vagy a Konföderáció oldalán.

Starfighter Assault: űrcsata a Fondor fölött lévő csillagromboló gyárnál (ezt láthattuk a Gamescomon). Választható fél a Lázadók Szövetsége és a Birodalom.

Strike: a Takodanán, Maz Kanata kastélyánál kell a csata során előre meghatározott feladatokat teljesítenünk az Első Rend vagy az Ellenállás oldalán, 8v8 csapatfelállásban.

Arcade: egyjátékos mód (konzolokon osztott képernyős kooperatív módban is élvezhető), amelyben szintén Theedbe látogathatunk el. A csapattársakat és az ellenfeleket az MI irányítja.

Emellett kipróbálhatóak lesznek a karakterosztályok (Officer, Specialist, Assault, Heavy), az erősítésként behívható karakterek (például: B2 szuper harci droid), többféle jármű (MTT csapatszállító, AAT tank, pletykák szerint LAAT/i klón csapatszállító) és űrhajó (TIE Bomber, X-szárnyú, A-szárnyú, TIE/ln, Y-szárnyú és TIE Interceptor), na meg több hős is, bár többségük kiléte még kérdéses. Ugyanakkor nagyon valószínű, hogy a felhozatal Darth Maulból, Reyből (ők ketten hivatalosak), Han Solóból és Boba Fettből fog állni, valamint kipróbálható lesz Poe Dameron Black One X-szárnyúja, Maul Scimitar nevű hajója, a Millennium Falcon és talán Yoda ETA-2 Jedi Interceptora.

A sztori mód nem lesz kipróbálható?

Sajnos nem, az egyjátékos, történet központú kampányra várnunk kell a november 17-én PC-re, PS4-re és Xbox One-ra megjelenő teljes Star Wars Battlefront 2-ig.

Mi a béta gépigénye?

A béta meglehetősen barátságos gépigénnyel bír mai szemmel nézve. Ha a 2015-ös Star Wars Battlefront futott a gépeden, nagy valószínűséggel a második rész bétaváltozatával sem lesz gond. Íme a pontos specifikáció.

Minimum gépigény:

  • Operációs rendszer: 64-bit Windows 7 SP1, Windows 8.1 vagy Windows 10
  • CPU: AMD FX-6350 vagy Intel Core i5 6600K
  • Memória: 8 GB RAM
  • VGA: AMD Radeon HD 7850 2 GB vagy NVIDIA GeForce GTX 660 2 GB
  • DirectX: 11.0
  • Online kapcsolat: 512 KBPS vagy gyorsabb
  • Tárhely: 25 GB

Ajánlott gépigény:

  • Operációs rendszer: 64-bit Windows 10 vagy újabb
  • CPU: AMD FX 8350 Wraith vagy Intel Core i7 6700 or equivalent
  • Memória: 16 GB RAM
  • VGA: AMD Radeon RX 480 4 GB vagy NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB
  • DirectX: 11.0
  • Online kapcsolat: 512 KBPS vagy gyorsabb
  • Tárhely: 25 GB

Még valami?

Igen, érdemes tudni, hogy a béta során minden nap lesznek kihívások, amelyek teljesítésével jutalmakban részesülhetsz. Ezek menetrendje:

Október 4: Assault Trooper Challenges – játssz mind a 4 assault trooperrel és győzz le 150 ellenfelet bármely játékmódban.

Október 5: Battle Points and Hero Challenges – a Battle Pointokat használva légy Hero és Villian, és győzz le 20 ellenfelet.

Október 6: Arcade Challenges – teljesítsd az Arcade módot és győzz le 30 ellenfelet.

Október 7: Galactic Assault Challenges – győzz le 20 ellenséget, győzd le az erősítést, erősítésként győzd le az ellenfelet, játssz Heróként, Villianként és trooperként.

Október 8-9: Starfighter Assault Challenges – repülj egy Hero hajóval, pusztíts el 5 löveget, pusztíts el 5 tárgyat és érj el 25-ször Saviour Kill Assistet.

Az itt szerzett jutalmakat megtarthatom?

Sajnos nem, ugyanakkor mindenki, aki részt vesz a bétában, kap a teljes játékra egy Founder's Crate-et, amiben egyebek mellett egy egyedi emotot találhatunk Darth Maulhoz.