• Még idén érkezik a Star Wars új korszaka, a Star Wars: The High Republic
  • Melyben könyvek, képregények és gyerekkönyvek hada mesél el egy új történetet
  • 200 évvel az előzménytrilógia ideje előtt, mikor a Köztársaság még hatalma teljében volt

A Skywalker kora megérkezésével és a Disney-féle trilógia lezárásával már lehetett érezni, hogy a cég lassan készül maga mögött hagyni a Skywalker család ügyes-bajos dolgait, és ez most hivatalosan is megerősítést nyert a Star Wars: The High Republic bejelentésével. A The High Republic egy még idén elkezdődő, igen nagyszabású projekt lesz, melyben könyvek, gyerekkönyvek és képregények hada kalauzol el minket a dicső múltba, mikor a Köztársaság még ereje teljében volt, békéjét pedig igazságos és bölcs jedi lovagok őrizték.

star-wars-the-high-republic-01.jpg

Kép forrása: Starwars.com

A Disney ígérete szerint a The High Republic történetén egy igen sokszínű írói brigád dolgozik, akik mind a saját szemszögükből közelítik meg a Star Wars témáját, így az egyes kötetek változatosságára tuti nem lehet panasz. Ami magát a történetet illeti, itt már kicsit titokzatosabban fogalmaznak az alkotók, az azonban biztosnak tűnik, hogy a The High Republic főgonoszát egy Nihil néven futó frakció jelenti majd, akik a Köztársaság peremvidékét fenyegetik betörésekkel, amolyan űrvikingek módjára.

Az eredetileg csak Project Luminous néven futó (és egyszer már kiszivárgó) The High Republic első könyveit már le is leplezték a projekt hivatalos oldalán, arról, hogy ezek megjelennek-e valamikor magyarul, sajnos még nem tudni.