Új-Zélandon, azon belül is Aucklandben zajlik az Activision/Blizzard csúcsvállalkozás Activate Asia Pacific elnevezésű konferenciája, mely, mint (a pici szóviccet is rejtő) neve is mutatja, az ázsiai és csendes-óceáni térség Activision játékokkal való ellátásáról szól, egész pontosan a karácsonyi felhozatalt kínálgatják-ajánlgatják a cég emberei a helyi terjesztők képviselőinek. Philip Earl ügyvezető igazgató természetesen a WoW-kiegészítőhöz fűzi a legnagyobb reményeket, sok-sok zöldhasút várnak e húzócímtől.

Az igazán érdekes ezután jött. Íme a menedzserúr inkriminált mondata: „Next year's offerings from Activision Blizzard should include highly anticipated PC strategy title StarCraft II, the sequel to one of the world's most enduringly popular games.”, azaz a következő évi kínálatban benne lesz (avagy: szeretnék, ha benne lenne) a Starcraft II. Mondjuk egy 2009. karácsonyi megjelenésben szerintem sokan kiegyeznénk, sőt, nemcsak az RTS-rajongók, hiszen ugye ez egyben azt is „lebegtetné”, hogy rá egy esztendővel akár jöhetne a Diablo III is. Ez egyébként egybecsengene azzal, amit Frank Pearce, a Blizzard alelnöke nyilatkozott Lipcsében, ő ugyanis arra a felvetésre, mely szerint a pletykák azt suttogják, hogy 2011-2012 magasságában jön a világhíres hack ’n slash új epizódja, annyit mondott: „személy szerint azt remélem, hogy korábban”.

Természetesen mindehhez tessék hozzávenni a bevezetőben elejtett szavaimat is, azaz a Blizzardnál ugye sose lehet készpénznek venni a dátumokat. Így aztán a fentieket tényleg vegyük egyelőre tervnek, előirányzatnak, a többit meg meglátjuk. Addig marad a szurkolás vagy imádkozás, kinek-kinek szokása szerint.