A StarCraft II: Heart of the Swarm egy rakás újdonságot meghonosít az SC-multiban, többek között az Observer mód felhasználói felületének megváltoztathatóságát. Ugyebár a játék közben fontos interfész megfigyelés esetén inkább csak útban van, így érthető, hogy sokan el akarják távolítani. Nos, a Heart of the Swarmban az UI-t lekicsinyíthetjük, száműzhetjük, átrendezhetjük, sőt, változtathatunk a betűtípusokon és saját ikonokat is kirakosgathatunk rá.

Bár ez elsőre annyira nem hangzik életbevágó fejlesztésnek, streamelés és közvetítés esetén jól jön, hogy átalakíthatjuk a HUD-ot. Fontos megjegyezni azonban, hogy ez a lehetőség nem lesz közvetlenül elérhető a játékon belül. Ahhoz, hogy átszabjuk az UI-t, a játék könyvtárai között kell matatnunk egy kicsit -- hogy hol és miként, arról a hivatalos bejegyzés nyújt tájékoztatást, angol nyelven.

A StarCraft II: Heart of the Swarm március 12-én jelenik meg, de ezzel még nincs vége az SC2-mániának, hisz a protosokra összpontosító önálló kiegészítő még hátravan...