Kérjük jelentkezz be!

[Társalgó] Lasting Tales – Fantasy egyveleg a Kickstarteren

Ha a szereted a skirmish játékokat, a kalandmesteri szerepkört viszont már kevésbé, akkor a Lasting Tales Kickstarter-kampányát érdemes szemmel tartanod!

Aetha világa ugyan nem számított konfliktusoktól és szenvedéstől mentesnek, de a gonosz ismeretlen volt lakói számára. Egészen háromszáz évvel ezelőttig, amikor az isteneket letaszították trónjukról. Ezután fogant meg a fény, mellyel együtt megszületett a sötétség is. Egy új korszak vette kezdetét, melyet ennek a két erőnek a harca határoz meg.

lasting-tales-01.png

A Lasting Tales dizájnere Mark Latham, akinek a neve számos társasjátékból ismerős lehet (Chosen Men, The Walking Dead: All Out War, The Elder Scrolls: Call to Arms), pályáját a Games Workshop havilapjának, a White Dwarfnak a szerkesztőjeként kezdte, és még regényei is jelentek meg. Nagy rajongója a fantasy műfajának, így talán nem csoda, hogy a Lasting Tales megalkotásának szentelte idejét.

A Lasting Tales egy félig dungeon crawler, félig skirmish játék, bár utóbbit nem kompetitív értelemben kell vennünk: a játékosok (vagy a játékos egyedül) a küldetés során együttműködve próbálják teljesíteni a szcenáriót, az ellenfelek mozgatásáról pedig egy egyszerű mechanika gondoskodik. Nagy hatással volt a koncepcióra a pen-and-paper szerepjátékok miliője, ilyenformán nemcsak egyszeri (one-shot) kalandokat játszhatunk, hiszen a szcenáriók sora összefügg, és egymás után is játszható. Ennek során, ahogy az elvárható, hőseink igazi szerepjátékhoz méltón fejlődnek, egészen 10-es szintig. Nekiállhatunk véletlenszerűen generált narratívával, vagy a megírt történetet végigjátszva; kiadó nem zárkózott el attól sem, hogy kellő érdeklődés esetén további kampánykönyveket adjanak ki a Lasting Tales világában.

lasting-tales-02.png

No, és persze a miniatűrök sem maradhatnak ki a játékból, de a jó hír az, hogy a szabályok nem ragaszkodnak egy adott modellhez, így a megrögzött szerepjátékosok már meglévő gyűjteményük darabjait is felhasználhatják. Ezen  no és persze a szabálykönyvön – felül már csak egy marék kockára és egy mérőszalagra lesz szükség.

lasting-tales-03.png

Az 1-5 főt megmozgató játékban lehetőségünk lesz saját hőseink megalkotására, de előre elkészített archetípusok közül is válogathatunk. De talán érdemesebb lesz az előzőt választani, mert az öt faj a tíz karakterosztállyal szabadon kombinálható, vagyis bőven lesz lehetőség variációkra. Ha pedig olyasvalamire fáj a fogunk, ami nincs meg, akkor a Blacklist Games a Lasting Tales gyűjtésével egyidőben indítja útjára a Fantasy Series 2 mini-sorozatát is, melyben 70 minire csaphatunk le. A két projekt ugyan termékkapcsolt, de lecsaphatunk rájuk külön-külön is. Méghozzá egész pontosan március 30-án.

Kövessétek itt a kampányt, hogy garantáltan ne maradjatok le az indulásáról!

Támogass minket!

Olvastad már? ×