• Nem lesz több Arkham…-játék
  • Állítja Batman hangja, Kevin Conroy
  • Szerinte a Warner nem tervezi új részt

Tény és való, nem lehetett megismételni azt, amit a Rocksteady a Batman: Arkham Asylummal és az Arkham City-vel letett az asztalra. A WB Games Montreal által készített Arkham Origins ugyan nem lett rossz játék, de sajnos eltörpült az elődök mellett, és bár az Arkham Knight szintén a Rocksteady nevéhez fűződik, azt beárnyékolja a botrányos PC-s kiadás. Ennek ellenére szerintem még így is a második legjobb rész lett a City után.

Talán éppen ezért is vannak, akik szeretnének még egy részt, egy olyat, ami nem lett laposabb az elődöknél és technikai malőrök sem rontják el az élményt. Persze a Rocksteady és a Warner is elmondta már párszor, hogy nem lesz sem előzmény, sem folytatás, se köztes történet, az Arham… játékoknak az Arkham Knighttal vége szakadt – ami érthető is, tekintettel a történet végére. Most pedig a Batmant megszólaltató Kevin Conroy is azt nyilatkozta, hogy több részre ne számítsunk:

„Tudjátok, én sem hiszem el, hogy nem készül még egy, de nem fog. Nem lenyűgöző? Több milliárd dollárt kerestek azokon a játékokon, de nem tervezik, hogy készítenek még egyet. Sajnálom!” – mondta a nashville-i Wizard World Comic Conon.

Ez valahol azért nem baj, egyrészt, a történet szép kerek, az Arkham Knight remekül elvarrt minden szálat. Másrészt, így nem fenyeget minket az a veszély, hogy egy újabb résszel még tovább rombolják a sorozat megtépázott renoméját. Ugyanakkor én nem tartom kizártnak, hogy egy másik DC szuperhőssel teremtsenek valami hasonló programot.

Mit szóltok? Örültök, hogy nem készült több Arkham… játék, vagy azért jó lenne még egy? Esetleg szívesebben látnátok egy másik DC hőst akcióban?