• A The Invincible egy retro sci-fi lesz
  • Egy idegen, misztikus bolygót kell felfedeznünk
  • A saját és a legénységünk túlélése a tét
  • Stanisław Lem 100. születésnapja alkalmából létrehoztak egy interaktív honlapot

A Starward Industries tavaly jelentette be első játékát, a The Invincible-t. Ez egy belső nézetes retro-sci-fi, vagyis hasonló lesz a Prey-hez és az Alien: Isolationhöz, csak ez egy bolygón, nem pedig űrállomáson fog játszódni. Mi egy tudóst alakíthatunk, aki ismeretlen világok felfedezésével szokta elütni a munka idejét.

Ám ezúttal szünetet kell tartania, ugyanis a Regis III-on a legénysége eltűnik, és neki kell felkutatnia őket. A bolygó azonban korántsem az új Föld, nem éppen édenkert. A Riger III-on sötét titkok rejtőznek, amiket talán senkinek sem szabadna megismernie.

A fejlesztők Stanisław Lem 100. születésnapja alkalmából létrehoztak egy interaktív honlapot, amin egy űrhajó útját követhetjük figyelemmel. A hajó küldetésének minden egyes állomása az emberiség egy-egy fontos mérföldköve az űrkutatás történetében. Emellett betekintést nyújt Lem történeteibe és műveibe is. A játékosok minden egyes kattintással és görgetéssel újabb és újabb dolgokat fedezhetnek fel, miközben az űrhajó a külső Naprendszert és azon túl elterülő új, eddig elérhetetlen helyeket járja be. És talán még olyan helyrekre is eljut, amelyek számunkra, emberek számára tiltottak.

the-invincible-02.jpg

A honlapon fellelhető egy visszaszámláló is, amely azt a pillanatot mutatja, amikor a való világ és a The Invincible fiktív világa találkozni fog. A játék amúgy valamikor 2022-ben jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.