Jókora információcsokor látott napvilágot a Total War Saga: Thrones of Britannia kapcsán az elmúlt napokban, a fejlesztők ugyanis közzétettek egy terjedelmes blogbejegyzést, melyben a térkép tulajdonságairól beszélnek. Elmondásuk szerint a játékban szereplő Brit-szigetek huszonháromszor nagyobb lesz, mint a Total War: Attilában. Ez a hatalmas felbontás pedig lehetővé teszi, hogy a terepviszonyok is jóval történelemhűbben alakuljanak, így kihatva mind a csatáinkra, mind a városaink menedzselésére. 

thrones-of-britannia-02.jpg

Ez utóbbi aspektusában is változott egy keveset a játék az elődjeihez képest. A fejlesztők szerint a nagy településeink fallal és összesen hat épülethellyel érkeznek, míg a kisebb falvainknak nem jut fal, és épülethelyből is csak eggyel vagy kettővel bírnak. A helyzet pikantériája, hogy az építhető házak típusa függeni fog a környező tereptől is, így a nyersanyagok összegyűjtésére szolgáló épületeinket nem mindig húzhatjuk fel a falak biztonságában.

Ami pedig az egyes frakciók és régiók neveit illeti, a fejlesztők úgy döntöttek, a korabeli elnevezéseket fogják használni a modern megfelelőik helyett, mert érzésük szerint ez is hozzáad a játékélményhez elég sokat. Így hiába is keressük például Wessex-t, a térképen csak West Seaxe-t fogunk találni. 

total-war-saga-thrones-of-britannia-01.jpg