Az ember legjobb barátjaként ismert állatok számos játékban szerepeltek már. Néha éppen ők a főszereplők, máskor pedig akár főellenfelek is, akiket le kell győznünk. A kutyák szimbolikus jelentéssel bíró állatok, ugyanis a hűséget és a barátságot is jelképezik, ami gyakran teszi őket értékes videójátékos segítőtársakká. A kutyák világnapja alkalmából ötöt mutatunk most be közülük, akik valamiért nagy hatást gyakoroltak ránk.

5. Törpespicc (Tokyo Jungle)

Kezdjük a legviccesebbel. A Tokyo Jungle rengeteg ember mellett elment annak idején, pedig egy remek játék volt. Benne az apokalipszist követően állatok szerepében játszhatunk tovább Tokió városában. Ez magában foglalja az állatkertből kiszabadult állatokat, a dinoszauruszokat és az olyan kis háziállatokat is, mint a törpespicc. A játékban a célod a vadászat, a túlélés és a szaporodás. A törpespicc az egyik kezdő karakter, és nem könnyű boldogulni vele, mivel egy apró pici öleb vagy egy nagy, vadakkal teli világban, mindenesetre nem semmi látni, ahogy a bolyhos kis kutya boldogulni próbál az apokaliptikus környezetben, és szembe megy a nagyobb állatokkal – ráadásul elképesztően cuki is egyben.

tokyokep.jpg

4. A vadászkutya (Duck Hunt)

A Duck Hunt bokorból előbukkanó négylábúja az egyik legrégebbi videójátékos kutya, hiszen a játék 1984-ben jelent meg NES-re. Többi játékbeli társával ellentétben azonban ez a vadászkutya valójában az egyik leggyűlöltebb karakter. Ennek oka, hogy gúnyosan kinevette a játékosokat, ha azok elvétették a célpontokat, azaz a felröppenő kacsákat. Annak ellenére, hogy sokan mind a mai napig utálják, egy ikonikus videójáték-karakterré vált, olyannyira, hogy később játszható szereplőként csatlakozott a Super Smash Bros. címekhez is.

duckkep.jpg

3. D-Dog (Metal Gear Solid 5)

Nagyon sokan abban a pillanatban beleszerettek ebbe a négylábú társba, amint meglátták Snake kezében kiskutyaként. D-Dog (más néven DD) és Snake még egyforma szemfedőt is kapott az MGS 5-ben. Láthatod, ahogy az eb a kiskutyából kíméletlen harci fenevaddá fejlődik, és mielőtt észrevennéd, már ki is szimatolta és el is intézte az ellenfeleket. Nagyon okos, és olyan parancsokat is ismer, mint például a várj, gyere, ugass, kapd el az ellenséget, és hasonlók – utóbbinak vannak halálos és nem halálos változatai is. Lényegében DD a leghasznosabb társad az MGS 5-ben, akire érdemes vigyáznod.

metal-gear-solid-v-ddog-2.jpg

2. Dogmeat (Fallout-sorozat)

A Fallout mára kult-klasszikus videójáték-szériává vált, és Dogmeat az egyik legikonikusabb karaktere. Először az első játékban tűnt fel, még 1997-ben, és egészen a Fallout 76-ig felbukkant az egyes részekben (a Fallout 4 volt az utolsó, amiben még szerepelt). A rajongók annyira megszerették ezt a németjuhászt, hogy sokáig élt a trend, hogy egyszerűen újratöltötték a mentési állásaikat, ha valaha is elpusztult. Néha ez azt jelentette, hogy több órányi előrehaladás mehetett a levesbe, de kit érdekel? Ha Dogmeatről van szó, nincs apelláta! Sokan rendkívül boldogok voltak, amikor a Fallout 4 végre bevezette, hogy Dogmeat nem halhat meg. Szomorú tény, hogy a kutyust ihlető valódi eb, River éppen tavaly nyáron távozott az örök vadászmezőkre.

fallout-4-dogmeat-video-games-fallout-wallpaper.jpg

1. Polterpup (Luigi's Mansion 3)

A Frankenweenie – Ebcsont beforr animációs film óta tudjuk, hogy egy kísértet-kutya is lehet hihetetlenül cuki. Nos, Polterpup is az, aki szellem ugyan, de még mindig kutyusként viselkedik – ráadásul a neve is imádnivaló! A fanok majdhogynem extázisba estek, amikor megtudták, hogy a Luigi's Mansion 3-ban végre megsimogathatják a paranormális jószágot, aki szeret mókázni, és néha a legváratlanabb helyeken bukkan fel. Sok játékban adottak ugyan a négylábú kedvencek, de interakcióba nem lehet lépni velük – nos, ez alól a Luigi's Mansion 3 teljességgel kivétel, ugyanis itt meg lehet simizni Polterpuppot, amiért nagyon hálás lesz. Próbáld csak ki!

luigis-mansion-3-reading.jpg

Számunkra ől voltak a legemlékezetesebbek a hű és kevésbé hű társak közül, és itt nem él az egyik kutya, másik eb mondás, hiszen mindegyikük más személyiséggel bír. És számodra melyik a legemlékezetesebb videójátékos kutyus? Írd meg kommentben!