Azt már tudjuk, hogy az Assassin's Creed Infinity egy élő szolgáltatáson és folyamatos tartalmi frissítéseken alapuló élmény lesz, amihez időről időre érkeznek majd az új helyszíneket, karaktereket és történetszálakat felvonultató, természetesen fizetős csomagok. A megjelenés még várat magára (2024-re pletykálják a startot), de a lehetséges lokációkról vagy történelmi korszakokról egyelőre nem tudunk semmit. A napokban előkerült, egyelőre csak pletyka szintjén mozgó Assassin's Creed Rift állítólag Bagdadba, Irak fővárosába helyezné a cselekményt, de ezt mi igen erős fenntartásokkal kezeljük. Korábban bebarangoltuk már a Szentföldet, a harmadik keresztes hadjárat idején, a reneszánsz Itáliát, az iparosodás korába lépett Amerikát, a Karib-térséget, a forradalmi hangulattal átitatott Párizst, a viktoriánus korabeli Londont, a ptolemaioszi Egyiptomot, az ókori Görögországot és a viking kori Angliát is, csak hogy néhányat említsünk, de persze mindezek mellett ott voltak még a spinoff-játékok meg a könyvek, képregények, és egyéb médiumok is. Hogy merre visz a következő Assassin’s Creed, az még egy hatalmas kérdőjel, de mi most összeszedtünk öt lehetséges helyszínt, amiket szívesen látnánk a szériában megvalósítva.

hd-wallpapers-android-iphone-desktop-hd-backgrounds-wallpapers-1080p-4k-gznie.jpg

5. Afrika a gyarmatosítás idején

A gyarmatosítás és a kontinensért folytatott szembenállás (1881-1914) a nagyhatalmak részéről meglehetősen kényes téma lenne egy videójátékban, de az Assassin's Creednél nincs is jobb franchise egy ilyen vészterhes, harcok dúlta történelmi korszak bemutatására. Az Asszaszinok vs. Templomosok felállás ebben az esetben nagyszerűen működhetne, a játékos karaktere pedig segíthetne a helyieknek a megszálló európai hatalmak elleni küzdelemben. Ha a valós történelmet nézzük, az egész kontinens körülbelül 90%-a teljes gyarmatosítással végződött, míg Libéria és Etiópia ebben az időszakban végig független maradt, így ezek az országok tökéletes jelöltek lehetnének egy asszaszin-erődítményhez vagy búvóhelyhez, ahonnan aztán bejárhatnánk a hatalmas, megannyi titkot rejtő vidéket.

wagadu2.jpg

4. Az ókori Kína

Az ázsiai helyszínek, különösen az ókori Kína, évek óta a rajongók kívánságlistájának élén állnak. A feudális Japánt nyugodtan kihúzhatjuk a Ghost of Tsushima miatt, és bár az 1500-as években játszódó, egyfajta spinoffként szolgáló Assassin’s Creed Chronicles: China platformjáték ugyan már elvitt bennünket ebbe a korszakba, de semmi kiemelkedőt nem mutatott. A többség egyértelműen egy új, open-world Assassin's Creed-játékot szeretne, amely több száz, akár több ezer évvel ezelőtt játszódik, a császári dinasztiák által uralt Kínában. Rengeteg lehetőség adott arra, hogy a klasszikus, a Templomosokkal szembeni konfliktust belevigyék a cselekménybe, hiszen ezt az időszakot belső hatalmi intrikák, polgárháborúk, valamint nagyszabású katonai konfliktusok sújtották. Láthatnánk a Nagy Fal építését, részt vehetnénk a szétszakított ország háborúiban, de akár még a mongol invázió elhárítása is előkerülhetne. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, és az ókori kínai történelem és mitológia is tökéletesen illeszkedik abba a fantasztikummal kevert miliőbe, amely a széria legutóbbi részeiben már sokkal nagyobb szerepet kapott.

yujiang-j-jyj01.jpg

3. Mezopotámia

Az elsődleges szempont, amiért Mezopotámia olyan nagyszerű helyszín lehetne egy következő Assassin's Creed-játék számára, az szerintünk az a tény, hogy ez volt a globális emberi civilizáció egyik bölcsője, valamint az összes ábrahámi vallás (judaizmus, kereszténység és iszlám) szülőhelye. Mezopotámia lenne tehát a legmegfelelőbb térség a modern korabeli és az ősi – jobbára még elvarratlan – történetszálak összekötésére, valamint az Isu civilizáció kialakulásának, fejlődésének és bukásának részletesebb bemutatására. Mezopotámia folyóközt jelent, nevét pedig onnan kapta, hogy a Tigris és az Eufrátesz folyók között feküdt, és számos ókori civilizáció hódította meg, és lakta be. Sokat nem kéne vele dolgozni, mert az Assassin’s Creed Originsben használt textúrák és modellek jól illeszkednének a játékba, hiszen a környezet kvázi ugyanolyan, csak itt sokkal több dzsungelt tehetnének bele, illetve a sumerok és az Óbabiloni Birodalom szintén megjelenhetne.

fantasy-art-egyptian-mesopotamia-wallpaper-preview.jpg

2. Európa a Népek tavasza idején

A 2014-es Assassin's Creed Unity már megmutatta, hogy a Ubisoft nem fél a forradalom és a különféle népi felkelések, mozgalmak témáját boncolgatni, és annak ellenére, hogy a megjelenéskor eléggé bugos volt, a későbbi frissítések és hotfixek bebizonyították, hogy a Ubisoft képes arra is, hogy elképesztő méretű tömegeket is bevonjon a játékaiba. Az 1848-1849-es Népek tavasza, az európai történelem egyik legmeghatározóbb időszaka tökéletes folytatása lehet a Unity forradalmi témájú cselekményszálának. Az pedig, hogy ez valójában több európai nemzetet érintő forradalmak és felkelések egész sorozata volt, pont beleillik az Infinity élő szolgáltatáson és frissítéseken alapuló modelljébe, sőt így végre Magyarország is bekerülhetne egy Assassin’s Creed-játékba!

e8c5842e4298ad55fa492b8cb5a4b431bf6d92mv2.jpg

1. Közép- és Dél-Amerika

Zárjuk a listát a legvalószínűbb földrésszel, amiről épp a napokban érkezett szivárgás. Volt idő, amikor egy portugálok által uralt, gyarmati Brazíliában játszódó Assassin's Creedről szóló pletykák terjedtek az interneten. Sajnos ezek átverésnek bizonyultak, és a rajongók egyelőre nem bújhatnak egy latin-amerikai asszaszin bőrébe, de a széria jövőjét tekintve mégis ez a legvalószínűbb térség. A gazdag (bár a mai napig nagyrészt feltáratlan) mitológiával és történelemmel rendelkező maja, azték vagy inka birodalmak nagyon eredeti helyszínnek bizonyulhatnának egy Assassin’s Creed számára. Képzeljétek csak el a hatalmas, lépcsőzetes felépítésű templomokat, vagy a körülöttük lévő buja dzsungeleket. Tanúi lehetnétek a maja birodalom bukásának, vagy épp fénykorának. Egy másik jó cselekményszál lehet az inka birodalom, amely a 15. századi európai invázió során a túléléséért küzdött. Latin-Amerika nagyobb civilizációival kapcsolatban rengeteg el nem mesélt történet áll még rendelkezésre, és egy Assassin's Creed tökéletes lenne arra, hogy ezeket megismerhessük.

39f68d6164.jpg

Persze ezek egyelőre csak találgatások, és ugyanúgy bekerülhet mondjuk India, mint a cári Oroszország, vagy épp Polinézia. Az sincs kizárva, hogy a Ubisoft korábban már bejárt helyszíneket vesz elő újra, és modernizálja őket, így Rómától Jeruzsálemen át a Karib-térségig rengeteg lehetőség adott. A múltkori szivárgás bizonyítja, hogy apránként ugyan, de egyre több információt szórnak el a franchise legújabb felvonásáról, és talán hamarosan hivatalosan is megerősítik, hogy hová látogathatunk el legközelebb. Ti melyik régiónak örülnétek a leginkább?