Ma már rengeteg LEGO-játékot szerezhetünk be, ha tartalmas kikapcsolódásra vágyunk. Ezek mindegyike több órányi elfoglaltságot biztosít, hiszen még ha a sztorin hamar végig is szaladunk, a gyűjtögetnivalók miatt még több napra (hétre?) az adott játék előtt ragadhatunk. Én személy szerint az összes címmel remekül elvoltam, némelyiket (például az első LEGO Indiana Jones-t) 100%-ra kimaxoltam, és egy percig sem untam rá, hogy már a kismilliomodik spéci építőkockát kell begyűjtenem. Az alábbi listában öt szuper LEGO-játékot válogattunk össze nektek, amikbe kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdemes belekezdeni!

5. LEGO Harry Potter: Years 5-7

Már az első LEGO Harry Potter is nagyon szórakoztató volt, de ez a folytatás – amely a jól ismert történet második felére összpontosít – kifejezetten fokozza az akciót és a finoman elhintett drámát. Persze az előzmény is remek, de mivel ez a rész sokkal nagyobb intenzitással és egy közelebb hozott főgonosszal érkezett, még könnyebbé tette a beleélést. A varázsláshoz kapcsolódó elemek segítenek abban, hogy a játék építkezős része a lehető legszórakoztatóbb legyen az összes LEGO-epizód közül. Rengeteg feladat, némi narratív karakterépítés és egy izgalmas, felfedezésre váró (varázsló)világ, ami egy igazán szórakoztató kalandban egyesül.

4. LEGO Batman 2: DC Super Heroes

Ez a játék tényleg a LEGO-franchise egyik legjobbja, ami rajongók millióit csábította el. A DC világának számos klasszikus karaktere bemutatkozik benne, és mindez egy élvezetes játékot eredményez, amely egy kifejezetten összetett, nagyobb volumenű történetet mesél el. A sok különböző karakterrel és képességgel rengeteg minden érhető el, ami feldobja a játékélményt. Az ilyen emlékezetes szereplőket tartalmazó játékok gyakran azért működnek ennyire jól, mert a karakterek annyira élnek, hogy szinte lemásznak a képernyőről. Ráadásul azzal, hogy a TT Games a poénosabb oldalukra koncentrálhatott, az egész család számára nagyszerű élményt tett le az asztalra.

3. LEGO The Lord Of The Rings

Mivel minden idők egyik legnépszerűbb filmtrilógiájáról van szó, tökéletesen érthető volt, hogy a benne szereplő karakterek személyisége és képességei köré építve egy LEGO-adaptációt készítsenek belőle. Mivel a történet jóformán egy hatalmas, egybefüggő kaland, könnyű belátni, hogy miért lett ez egy nagyszerűen sikerült játék. Vannak benne klasszikus hősök és gonosztevők, valamint a mágia és a harc parádésan jól illeszkedő keveréke, és végső soron ez vezetett ahhoz, hogy ez a rész ennyire nagy sikert aratott. Mivel maga az utazás a játék minden egyes szakasza alatt egyre bővül, nagyon könnyen el lehet merülni Középfölde fantasztikus kocka-világában, amit a jól ismert arcok is színesítenek. Különlegessége, hogy LEGO-játék itt kapott először szinkront.

2. LEGO Marvel Super Heroes

Na, ezzel a TT Games tulajdonképpen nem lőhetett mellé. A Marvel-univerzum szuperhősei a legnépszerűbbek manapság, különösen az MCU elmúlt évekbeli felemelkedése miatt. Mindannyiukat egy játékba beletenni roppant jó döntés volt, pláne úgy, hogy a csapatokat tetszés szerint kombinálhatod, így a Bosszúállókat akár az X-Men mutánsaival rakhatod össze. A történet jobb lett, mint sok ilyen típusú játékban, Galactus pedig remek választás volt gonosztevőnek. A karakterek egyedi képességei is lehetővé tették, hogy szinte minden alkalommal, amikor játszottál, új kombinációkat alkoss. Ha hozzáadjuk a fantasztikus szinkronhangokat – köztük Phil Lamarrt, Adrian Pasdart, sőt, még Clark Gregg-et is, mint Phil Coulson ügynök – akkor igazából borítékolható volt a siker.

1. LEGO Star Wars 2: The Original Trilogy

Valójában a Star Wars-adaptációk voltak azok, amelyek beindították a LEGO-játékok sikerét, és nem meglepő, hogy a filmek eredeti trilógiája hozta el nekünk az egyik legjobb játékot a témában. Ezek a mai napig a legerősebb filmek a legjobb cselekményszállal, és így nem kérdés, hogy a videójáték formátumban is ez működött a legjobban. A LEGO Star Wars 2: The Original Trilogy a család minden számára szórakoztató lett. Rengeteg zseniális karakter van benne, de az igazi csemege az, hogy gyalog és repülve egyaránt kalandozhatsz, miközben az Erő segítségével tárgyakat zúzol szét, roppant élvezetes módon. Személy szerint imádtam kooperatívban játszani vele, és meg tudom érteni, hogy sokan miért szeretik mind a mai napig. Tökéletesen szórakoztató kis platformjáték, az egyik leghíresebb filmes franchise alapján – kell ennél több?

Sokáig hezitáltam, de a The LEGO Movie 2 Videogame végül nem került fel a listára, még annak ellenére sem, hogy személy szerint imádtam, és több olyan játékmenetbeli változtatás is helyet kapott benne, ami némileg megreformálta az évek óta változatlan alapkoncepciót. Biztos vagyok benne, hogy a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga képében egy új kedvenc érkezik meg április 5-én, ami utána még több hónapig épül-szépül a DLC-knek köszönhetően. A LEGO-játékok többnyire garanciát jelentenek a sikerre, hiszen már eleve sikeres franchise-okra épülnek, mint az építőkockák a gyerekszobában. Sosem fogják megváltani a videójátékos műfajt, de nagyszerű kikapcsolódást biztosítanak minden korosztály számára.