• Március 24-én debütál a Trakcmania: Turbo
  • Számos multiplayer játékmód várj a játékosokat a programban
  • Egyszerre akár 100-an is versenyezhetnek egyszerre, de akár ketten is irányíthatunk egy autót a Double Driver opcióban

Bár a Ubisoftot március játékmegjelenései közül szinte mindenki a Tom Clancy’s The Divisionre kíváncsi, azért a hónap végén egy másik patinás sorozat friss epizódja is bemutatkozik: a Trackmania: Turbo.

Az őrült arcade versenyjáték tavaly év végi megjelenést végül idén március 24-re halasztotta a Ubisoft és a programot fejlesztő Nadeo csapata, melynek egyik fő okaként azt jelölték meg, hogy szeretnék stabilabbá és sokoldalúbbá tenni a Trakcmania: Turbo talán legfontosabb elemét, a többjátékos részleget. A csiszolt nedkód mellett ez a munka a változatos multiplayer opciókban lesz majd tetten érhető, és a legújabb trailer felvételeinek tanúsága szerint a fejlesztők tényleg komolyan vették a feladatot.

Az akár 100 fő részvételével zajló online versenyek mellett példának okáért olyan különleges játékmódokat is kipróbálhatunk, mint például a Double Driver, mely során két felhasználó együtt navigálja ugyan azt az autót. A kooperatív autóversenyzés azonban nem ígérkezik könnyű kihívásnak, hiszen precízen összehangolt csapatmunkára lesz szüksége az őrült, feje tetejére álló pályák aszfaltcsíkján tartani a verdát.

Persze a klasszikus osztott képernyős megoldás sem marad ki a felhozatalból, amit akár egyszerre négyen is nyúzhatunk a barátainkkal, ezen kívül azonban a levegőben végrehajtott trükkökre építő Stunt, a felszedhető powerupokkal variáló Bonus, vagy éppen a képernyőn maradásra kihegyezett MonoScreen opcióban is próbára tehetjük ügyességünket számos, eddig még le nem leplezett játékmód mellett.