• A legjobb rendezés és a legjobb forgatókönyv díját nyerte Portóban a Post Mortem
  • spanyolnátha idején játszódó filmben egy fotós kerül rémisztő kapcsolatba kísértetekkel
  • Magyarországon várhatóan ősszel debütál Bergendy Péter (A vizsgaTrezor) rendezése

Magyarországon várhatóan csak ősszel debütál a Post Mortem, Bergendy Péter (A vizsgaTrezor) különleges digitális látványelemeket használó horrorfilmje viszont sorban gyűjtögeti a díjakat a nemzetközi versenyeken. Ezúttal a 41. Fantasporto Nemzetközi Filmfesztiválon zsebelte be a legjobb rendezés és a legjobb forgatókönyv díját – utóbbiért a történetet kitaláló Bergendy és Hellebrandt Gábor mellett Zánkay Piros írónak jár a dicsőség.

„2013-ban A vizsga című filmemmel már jártam ezen a fesztiválon, így most kifejezetten örvendetes a visszatérés. Akkor ebben a fő versenyben a horror egyik mai nagymestere, az Az rendezője, Andy Muschietti a Mama című filmjével kapta ezt a díjat, ami különösen értékessé teszi számomra ezt az elismerést” – nyilatkozta Bergendy Péter.

postmortem-film-2020.jpeg
(A kép forrása: Port)

A Post Mortem című kísértethorror az I. világháború után, a spanyolnátha pusztításának idején játszódik. Főhőse egy falvakat járó fotós, aki halottakról készít képeket családjuk körében, mígnem természetfeletti jelenségekbe ütközik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, a fotós pedig egyre veszélyesebb módokon próbál kapcsolatba lépni velük. Klem Viktor, Hais Fruzsina, Schell Judit, Reviczky Gábor, Anger Zsolt és Hámori Gabriella alakítják a főszereplőket.

Az A-kategóriás Varsói Filmfesztivál fő versenyprogramjában debütált tavaly októberben, majd többek között Triesztbe, San Sebastiánba, Brüsszelbe, Sao Paoloba és Portóba is eljutott a film. Nemzetközi körútja során sok díjat kapott a produkció, nemsokára remélhetően a hazai közönség elismerését is megszerezheti majd.