• 2023. augusztus 11-én debütál mozikban a Gran Turismo
  • A tini főhős szimulátorversenyzőből válik profi pilótává
  • Főszerepben David Harbour (Stranger Things), Orlando Bloom (A Gyűrűk Ura) és Archie Madekwe (Fehér éjszakák)
  • Darren Barnet (Én még sosem…) is csatlakozott Neill Blomkamp rendezéséhez

Az Uncharted idei adaptációjával megkezdte működését a játékokat filmre átültető PlayStation Productions. Következő lépésként a The Last of Us sorozat és a Gran Turismo film debütál az HBO kínálatában, illetve a mozikban. Utóbbi premierjét 2023. augusztus 11-re tűzték ki. Az Unchartedhoz hasonlóan a Sony és a Columbia közreműködésével készül a produkció, aminek nézettségéhez a színvonalas stáb is alighanem hozzájárul majd.

A stáb

David Harbour (Stranger Things), Orlando Bloom (A Gyűrűk Ura) és Archie Madekwe (Fehér éjszakák) már aláírt a filmbe, a The Hollywood Reporter értesülése szerint pedig az Én még sosem… című netflixes coming-af-age sorozat egyik főszereplője, Darren Barnet is csatlakozott a stábhoz. A rendezői székben a District 9Elysium és a Démoni révén ismert Neill Blomkamp ül, akit az idei Gamescom során sikerült mikrofonvégre kapnunk. A forgatás ezen a héten kezdődik Magyarországon, a szemfülesek tehát akár találkozhatnak is a neves alkotókkal.

nhie102sg00001r.jpg
(Darren Barnet. A kép forrása: Teen Vogue)

A történet

A valós eseményeken alapuló, Jan Mardenborough történetét feldolgozó film főhőse egy ambiciózus és tehetséges Gran Turismo játékos, akinek minden vágya, hogy profi pilótává váljon. Szimulátoros vetélkedő győzteseként lehetőséget kap, hogy részt vegyen a Nissan versenysorozatán, később pedig igazolt versenyző válik belőle. A forgatókönyvet Jason Hall (Amerikai mesterlövészírta.