• A film rendezője Niki Caro (MenedékTerepfutás)
  • A császárt Jet Li alakítja, de szerepel a filmben a Zsivány Egyes vak szerzetesét megformáló Donnie Yen is
  • Tervezett premier 2020. március 26-án

Egyelőre nagy kérdés, hogy mennyire halasztják el a márciusi filmpremiereket, mindenesetre jelen állás szerint több hazai mozi nyitva marad más lehetséges bezárások ellenére is. Ha minden a terv szerint alakul, március 26-án, vagyis jövő utáni csütörtökön debütál a Disney élőszereplős Mulan remake-je, az első komoly alakítását vállaló Yifei Liuval, illetve Jet Livel és a Zsivány Egyes vak szerzeteseként megismert Donnie Yennel a főszerepben.

Nagy elánnal újítja fel mostanában a Disney klasszikus animációs meséit. A Dumbó, az Aladdin és az Oroszlánkirály után az idei év legjobban várt produkciója egyértelműen a Mulan (Emma Stone-nal már készül egy élőszereplős Szörnyella de Frász spin-off is). Az első amerikai vélemények alapján pedig nem véletlen a megelőlegezett bizalom. A legtöbb kritika egyetért abban, hogy ez a Disney remake saját koncepciót követ, nem az eredeti művet kopírozza gyengébb minőségben.

mulan-2020-disney-remake-trailer-release-date.jpg

Már az első előzetessel nyilvánvalóvá tetták az alkotók, hogy az animációs filmnél realisztikusabb és komolyabb hangvételű alkotást szeretnének készíteni – ennek jegyében például Mushu sárkány sem szerepel majd a filmben, feltűnnek azonban új karakterek. Niki Caro (MenedékTerepfutás) rendezése ugyanakkor tartja a klasszikus alaptörténetet: idős és beteg apja helyett Mulan vonul be – férfinak kiadva magát – a seregbe, hogy harcoljon a Kínára támadó hunokkal.

A Super Bowl szünetében vetített előzetes (itt láthatjátok az összes NFL-döntő alatt sugárzott trailert), az utolsó rendes trailer és a február közepén közzétett tévészpot után most újabb tévés hirdetést kapott a film, amit alább láthattok (a korábbi, szinkronizált előzetest pedig itt nézhetitek újra).