• Sok más közösségi tér mellett a mozik is bezárnak Kaliforniában
  • Ez várhatóan további filmes csúszásokkal fog járni

Bár a közelmúltban úgy tűnt, hogy végre újból megnyílthat az út a friss premierek előtt, ezúttal sajnos rossz hírrel tudunk szolgálni a mozirajongók számára, Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom ugyanis bejelentette, hogy az éttermek, állatkertek és egyéb közösségi terek mellett a mozik is újból bezárnak az államban. Ez az elmúlt hetekben masszív növekedésnek indult koronavírusos esetek számának tudható be.

ujbol-zarnak-a-mozik-a-legfontosabb-piacon.jpg

Bár egyelőre csak egyetlen amerikai államról van szó, ez alapjaiban határozhatja meg a filmipart, hiszen a legfontosabb piacról van szó – elég csak azt nézni, hogy alapesetben az Oscar-jelölés is a hollywoodi bemutatóhoz van kötve (bár ez jövőre pont változni fog ideiglenesen, sok más minden mellett).

Mindez rossz hír azoknak a filmeknek, melyek a nyár végén, illetve az ősz elején terveztek moziba menni, hiszen ezek után szinte biztosra vehető, hogy további késések jönnek. A koronavírus-járvány utáni első nagy mozis blockbuster, a Tenet kapcsán is újabb csúszásra számíthatunk – legutóbb augusztus 12-re tűzték ki a premiert.