(Fizetett promóció)

Szeptember 9-én, hétfőn rendezték a V4 Future Sports Festival Gran Turismo Sport versenyének magyar elődöntőjét, melyen - a korábbi kvalifikáció alapján - nyolc hazai játékos vehetett részt. Ők dönthettek arról egy 12 körös versenyen Suzukában, hogy ki lesz az a kettő, aki részt vehet az élő fináléban.

KIÉLEZETT CSATA AZ ELSŐ KÖRTŐL AZ UTOLSÓIG

A pole-ból a korábbi időeredmények alapján Tápai Ádám indulhatott, akitől azonban a jobban rajtoló Vida Benedek rögtön az első kanyarban átvette a vezetést. A verseny egészen az utolsó körig ezen két pilóta csatájáról szólt, akik végig egy másodpercen belül követték egymást, ám hiába Ádám támadásai, Benedek sikeresen védte a pozícióját, így végül előzés (és baleset) nélkül zárult a futam, ami mindkét félnek megfelelő eredményt hozott, hiszen ezzel eldőlt, hogy ők ketten lehetnek majd ott az élő fináléban.

gt-sport-magyar-elodonto.jpg

Sokáig úgy tűnt, hogy Mihadelisz Máté és Szarka Zsolt is bele tudnak szólni az első két hely sorsába, hiszen a verseny közepén határozott felzárkózásba kezdtek, végül azonban mindketten hibáztak és időbüntetést gyűjtöttek be, ami miatt elbukták ezen esélyüket - sőt, így végül a harmadik helyre is Horváth Olivér futott be. A futamot itt nézhetitek vissza.

A két meghívott pilóta, Blazsán Patrik és Báder Benjámin mellett tehát Vida Benedek és Tápai Ádám fogják képviselni Magyarországot a V4 Gran Turismo Sport versenyének élő döntőjén, ahol a tét nem kevesebb mint 5000 euró lesz. 

V4 FUTURE SPORTS FESTIVAL

  • Időpont: 2019. szeptember 21-22.
  • Helyszín: Budapest, Hungexpo (F és G pavilon)
  • Belépés: díjmentes
  • Korhatár: 12 év alatt csak szülői felügyelettel

A V4 Future Sports Festivallal kapcsolatos legfrissebb információkért és hírekért látogassatok el a rendezvény hivatalos weboldalára.