(Fizetett promóció)

Jövő héten itt a 2019-es V4, előtte azonban pörgessük vissza egy kicsit az idő kerekét, és nézzük meg, milyen volt az első V4 Future Sports Festival, melyet 2018. március 23. és 25. között rendeztek a BOK csarnokban. Akkor az alábbi versenyek voltak terítéken.

v4-visszapillantas-a-2018-as-v4-future-sports-festivalra.jpg

COUNTER-STRIKE: GLOBAL OFFENSIVE

A fő műsorszám már tavaly is a CS:GO volt, ahol a mostanihoz hasonlóan négy európai sztárcsapat kapott meghívást, név szerint a mousesports, a Virtus.pro, a FaZe és a HellRaisers - utóbbi természetesen DeadFox-szal a soraiban. Ők csaphattak össze a régió legjobbjaival, méghozzá 500 ezer eurós összdíjazás mellett. A csoportkörből végül a papírformának megfelelően az említett négyes jutott tovább, a döntőbe pedig a Virtus.pro és a mousesports mentek tovább, ahol egy nagyon szórakoztató és szoros finálét követően végül utóbbi csapat tagjai örülhettek.

v4-2018-csgo.jpeg

LEAGUE OF LEGENDS

A LoL-versenyen a V4-es országok legjobbjai csaptak össze a 300 ezer eurós összdíjazásért: Magyarországot a Rift Esports, Lengyelországot az Illuminar Gaming, Csehországot és Szlovákiát pedig az eSuba és a Team xD képviselték. A döntőben végül Illuminar vs. eSuba meccset játszottak, ahol előzetesen a lengyeleket tartották esélyesebbnek, de végül a cseh ötös örülhetett, akik 3:1-es összesítéssel húzták be a finálét.

v4-2018-lol.jpeg

FIFA 18

A FIFA-bajnokság szokás szerint két platformon (PS4, Xbox One), összesen 16 játékos részvételével zajlott, a 100 ezer eurós összdíjazásért pedig négy magyar játékos is harcban volt - közülük hárman (Molnargabo, Gabinho, Gogetinho) az egyenes kieséses szakaszig is eljutottak. A PS4-es ágon Gogetinho hamar elvérzett, míg Xboxon Molnargabo és Gabinho kétszer is összekerültek a felső-alsóágas rendszernek hála, és mindkétszer utóbbi került ki győztesként az összecsapásból - másodjára már a platformdöntőben. Gabinho ezt követően a nagydöntőt is megnyerte a PS4-es ágról érkező lengyel Riptorek ellen, így végül magyar játékos lett a V4 FIFA-bajnoka.

v4-2018-fifa.png

CLASH ROYALE

Szintén 100 ezer euró volt a tét a Clash Royale versenyen, ahova összesen nyolcan kvalifikálták magukat a V4-es országokból - ők egy double elimination rendszerű tornán küzdöttek meg egymással. A két magyar, Acsi és PatrikingX rögtön az első körben összekerültek, az összecsapásból pedig utóbbi került ki győztesen, és egészen a felsőági döntőig küzdötte el magát, ahol azonban alulmaradt a lengyel Wrobelekkel szemben, aki aztán végül a versenyt is megnyerte az alsóágról továbbjutó honfitársa, Bloody Dave ellenében.

v4-2018-cr.jpeg

COSPLAY

Az esport mellett cosplaybajnokság is volt a tavalyi V4-en, ahol szakértő zsűri előtt pózolhattak a négy ország legjobb cosplayerei. Az első helyért járó díjat végül Okkido kapta, míg a közönségkedvenc - nem meglepő módon - a népszerű magyar cosplayer, Bekiie lett.

v4-2018-cosplay.jpeg

V4 FUTURE SPORTS FESTIVAL

  • Időpont: 2019. szeptember 21-22.
  • Helyszín: Budapest, Hungexpo (F és G pavilon)
  • Belépés: díjmentes
  • Korhatár: 12 év alatt csak szülői felügyelettel

A V4 Future Sports Festivallal kapcsolatos legfrissebb információkért és hírekért látogassatok el a rendezvény hivatalos weboldalára.