• Ralph Fiennes kérdés nélkül újra eljátszaná Voldemortot egy új Harry Potter filmben
  • Erről A menü c. holnap debütáló horror premiervetítésén felelt újságírói kérdésre

Kevesen maradtak a Harry Potter stábjából, akik szívesen folytatnák az ezredfordulós filmeket. Igaz ez annak ellenére, hogy a tavalyi születésnapos dokumentumfilmből és a Weasley-ikereket alakító Phelps testvérek HBO-s műsorából kiderült, milyen jó kapcsolatot ápolnak egymással az egykori színészek. A főszereplők elutasították a közeli visszatérés lehetőségét, mindössze a Draco Malfoyt alakító Tom Felton és az első két epizódot rendező Chris Columbus jelezte, hogy szívesen készítenének új filmet a Roxfort elhagyását követő időkről.

Új mozgóképes Harry Potter univerzum épül

Nehéz elképzelni, hogy az érintettek hozzáállásában érdemi változás történjen a közeljövőben, az újjászervezett Warner vezetője azonban már hivatalosan is bejelentette, hogy egy újonnan felépítendő Harry Potter univerzumra alapozná a stúdió jövőjét. Mi több, Ralph Fiennes is hajlandóságot mutat Voldemort Nagyúr megformálására.

harry-potter-and-the-deathly-hallows-part-2-voldemort-loses-war-to-harry.jpg
(A kép forrása: Actualités)

Ralph Fiennes visszatérne

Fiennes, akit legközelebb A menü című holnap debütáló gasztrohorrorban láthattok, a Variety-nek mondott néhány Harry Potter kedvelők számára kedvesen csengő szót. Arra kérdésre, hogy újra magára öltené-e minden idők egyik legrettegettebb mágusának jelmezét egy esetleges új filmben, rendkívül határozott választ adott: „biztosan, persze, nem kérdés.”

A Hagridot és Pitont megformáló Robbie Coltrane és Alan Rickman szomorú halála miatt nehéz olyan idősíkot találni, amikor Voldemort ténykedését az előbbi alakok felbukkanása nélkül követhetnénk egy film erejéig. Ha nem castingolják újra az említett karaktereket, vagy a Borgin & Burkes fiatal műtárgykereskedőjeként elhelyezkedő, horcruxokat gyűjtögető Tom Denem, vagy Godric’s Hollow-ban elszenvedett sérülései miatt az albániai erdőkben vegetáló Sötét Nagyúr mindennapjait lehetne vászonra vinni. Ti melyiket néznétek szívesebben? Írjátok meg kommentben!