A Wednesday meglepő sikert hozott a Netflixnek és főszereplőjének, Jenna Ortegának is. A hirtelen jött érdeklődés statisztikákkal alátámasztható. A főszereplő rengeteg talk show-ban vendégeskedik, több milliárd sorozattal kapcsolatos TikTok keresést mértek, zenéi vezetik az iTunes soundtrack listáját és természetesen a streaming számok is meredeken ívelnek felfelé. A Wednesday premierhetében megdöntötte a Stranger Things negyedik évados csúcsát és a streaming történetének legnézettebb debütáló szezonjává vált az angol nyelvű produkciók között, a bemutatás második hetében pedig tovább duzzasztotta eredményeit.

mv5bmznkmdc2ywutnjiymc00ntjjlwfjmgytyzewmwm4ogjjm2jjxkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mqv1.jpg

Minden idők harmadik legnézettebb Netflix sorozata lehet

Múlt héten 411,29 millió órás nézettséget hozott a Wednesday a szolgáltató belső mérése szerint, vagyis az első angol nyelvű sorozat lett, aminek heti megtekintése túlszárnyalta a 400 millió órás küszöböt. Csak összehasonlításképpen: a Netflix legsikeresebb sorozatévadjának, a Nyerd meg az életed nyitószezonjának háromszor sikerült elérni ezt a bravúrt. A folytatásra váró koreai széria bemutatását követő harmadik hetében például 571,76 millió órás nézettséget produkált.

Összefoglalóan, azt jósolják a statisztikusok, hogy nemsokára a Netflix történetének harmadik legsikeresebb évadja lesz a Wednesday nyitánya. A jelenlegi érdeklődést látva, hamarosan megelőzi a Dahmer nézettségét és átlépheti az egymilliárd órás álomhatárt. Az örökranglistát a Nyerd meg az életed vezeti 1,65 milliárd órával, a dobogó második fokán a Stranger Things legutóbbi felvonása áll 1,35 milliárd órás eredménnyel. A Wednesday két hét után 752,52 millió órával büszkélkedhet.

gfhfgh.jpg
(Wednesday és Dahmer. A képek forrása: IMDB)

WEDNESDAY

Tim Burton sorozata az ikonikus hősnő tindézser éveibe kalauzolja nézőit, amikor Wednesday a Nevermore Akadémián igyekszik elsajátítani képességeinek uralását és használatát. Közben a várost megrendítő gyilkosság és szüleit negyed évszázada beárnyékoló rejtély nyomába ered. A stábban egyensúlyba kerültek a fiatal, feltörekvő tehetségek, mint például Ortega és Emma Myers, illetve a gondosan beválogatott sztárok, Catherine Zeta-Jones (Terminál), Luis Guzmán (Boogie Nights), Gwendoline Christie (Trónok harca), Riki Lindhome (Tőrbe ejtve) és az Addams Family világába harminc év múltán visszatérő Christina Ricci. Már rebesgetik a folytatás lehetőségét.

  • A sorozatról írt kritikánkat itt olvashatjátok.