Nyakunkon van a PS5 premierje, de a konzolnak egyelőre csak azok örülhetnek, akik előrendelésben sikerült megszerezniük az 1000 darabos szállítmány egyik darabját. Ez egyben azt is jelenti, hogy a PS Store-ban elkezdtek feltűnni az újgenerációs konzolra készült játékok is, de egyelőre ezek olyan címek nagyrészt, amelyeket mind PS4-en/PS5-ön élvezni lehet, az olyan nagy játékokra, mint a Horizon: Forbidden West még egy kicsit várni kell.

Yakuza: Like a Dragon

  • Megjelenés: november 10.
  • Ár: 17990 Ft / 20990 Ft / 26990 Ft
  • PS Store adatlap

Újabb Yakuza programot készített a Sega, melyben ezúttal az ártatlanul elítélt Ichiban Kasuga a főszereplő, egy alacsony rangú yakuza klán tagja. Miután kijön a börtönből, meglepődve tapasztalja, hogy családját szétverte az a személy, akiben a leginkább megbízott. A küldetés könnyen kitalálható: bosszút kell állni. A Yakuza: Like a Dragon tartalmazza a sorozatra jellemző összes ismert jegyet, a minijátékokat, az intenzív harcokat, és több mint 50 altörténetet, melyekből megismerhető a játék helyszínének, Yokohamának a története.

 

Assassin’s Creed: Valhalla

  • Megjelenés: november 12.
  • Ár: 24990 Ft / 33990 Ft / 36990 Ft
  • PS Store adatlap

Több nagy játék is óriási sikert ért el azzal, hogy a fejlesztője a történetet a fagyos északra helyezte (rád nézek God of War). Most éppen az Ubisoft döntött úgy, hogy a vikingeket állítja a középpontba az Assassin’s Creed legújabb részében. Természetesen a Valhalla már az első napokban kasszát robbantott, a játékosoknak láthatóan bejött a harcos nép témája, így ha szeretitek az újkori AC-ket, akkor mindenképpen adjatok egy esélyt a pár nappal ezelőtt megjelent kalandnak, nem fogtok csalódni!

Professor Rubik’s Brain Fitness

Rubik Ernő Rubik bűvös kockája az egyik legjelentősebb 20. századi magyar találmány, ami pillanatok alatt hódította meg a világot, és amit a mai napig milliók játszanak, akár a maguk örömére, akár egy bajnokság megnyerése céljából. A Microids alkotásában a zseniális professzor játéka digitális formában eddzi a memóriát, a logikát és a gondolkodási készséget 26 különböző játékon keresztül. Talán a 14000 ezer forintos ár egy picit sok egy logikai játékért, de kedvezménnyel már érdemes lehet elgondolkodni a megvételén.

 

Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Az Insomniac Games 2018-ban elkészítette az eddigi legjobb pókjátékot. New Yorkban Peter Parker hálótáncát mindenki élvezte, a program remek értékeléseket kapott, így nem csoda, hogy a fejlesztők nekiálltak egy kvázi folytatást, de inkább spin-offot elkészíteni. A Spider-Man: Miles Morales sztorija az eredeti történettel párhuzamosan halad. Ikonikus főellenfelekkel is meg kell küzdenie Miles Moralesnek, ikonikus pókruhákat hordhat, ráadásul, ahogy az eredeti játék, ez is teljes és jó minőségű magyar felirattal kerül a játékosokhoz, köszönet érte a Sonynak!

Sackboy: A Big Adventure

Egy Sony konzol megjelenésénél nem hiányozhat Zsákfiú sem, de ezúttal nem a jól ismert LittleBigPlanet név alá került be a cím alcímként, hanem önállóan. A Sumo Digital fejlesztette játékban az eddig ismert 2,5D-s platforming többféle perspektívára és 3D-s mozgásra lett cserélve, de a lényeg nem változott. Aranyos, kedves kaland készült, amiben a haptikus visszacsatolás ugyanolyan fontos szerepet kap a játék élvezetében, mint a magyar felirat. 

 

Kingdom Hearts: Melody of Memory

A Square Enix nem mond le az egyik legnagyobb fejőstehenéről, ugyanis megjelent a Kingdom Hearts: Melody of Memory, ami egy ritmusjáték. Igen, jól olvastátok, Sora és társainak történetét ezúttal ebbe a stílusba gyömöszölte be japán fejlesztő/kiadó. Van szóló és online mód, több, mint 20 karakter játszható, a régóta ismert történetet pedig ezúttal Kairi mondja fel. Kingdom Hearts rajongóknak kötelező játék ez, de egyébként a (lassan kihaló) ritmusjátékok kedvelői is megtalálhatják benne számításukat.

00c076a099d4842ab68f05e91825b265.jpg

Call of Duty: Black Ops - Cold War

  • Megjelenés: november 13.
  • Ár: 20990 Ft / 25690 Ft / 34490 Ft
  • PS Store adatlap

Új év, új Call of Duty játék, mely a sorozat 17. részeként jelent meg. A Cold War a 2010-es Black Ops közvetlen folytatása: ahogy a címéből is kitűnik, a hidegháborúba kalauzol el a Treyarch és a Raven játéka. A sztorit valós események, történések inspirálták, az állandó akció pedig ugyanolyan elégedettséggel fogja eltölteni a játékosokat, mint a multiplayer, vagy éppen a Zombies Onslaught nevet kapott PS exkluzív játékmód. Felkészültetek, hogy visszatérjetek a harctérre? Egészen biztos, hiszen hív a kötelesség!

További megjelenések: