Nem minden arany, ami a zöld

A zöld tibérium az infrastruktúra szintlépéseihez kell, a kék kristály az egységekhez, és áramot mindkét művelet igényel, míg a pénz kizárólag az új egységek kifejlesztése során jut szerephez. Értsd ebben a sorrendben haladva adjunk prioritást nekik, ugyanis amíg nincs magas szintű Command Centered (tibérium), nem tudsz további egységeket venni (kristály), és így tovább.

Ingó és ingatlan

Az épületek száma limitált – a CY szintjétől függ, így felesleges eleinte repülőteret venni, bőven elegendő a gyalogság, no meg egy hétig senki sem támadhat meg, ezért a Skystrike Supportot is adjuk el, amint begyűjtöttük a megépítéséért járó jutalmat (tutorial feladat lesz). Vegyünk helyette harvestert, silót, refineryt, bármit, ami nyersanyagot termel, és ezek szintjét tornásszuk fel bőszen.

Hátsó fertály

A Construction Yard, a Barracks és a Factory a képernyő tetejére kerüljön, a védelmi zónánk is ennek a hármasnak a túlélésére koncentráljon. A CY nyilvánvalóan a teljes vereség elkerülése miatt települ hátra – bízva abban, hogy mire odaérnek a támadók, kifogy a lőszer, a két kiképzőegység pedig azért fontos, hogy javítani tudjuk a védelemben lemorzsolódott osztagokat.

Rés a falon

A védelemben vízszintes irányban szabadon mozognak a katonák, sőt az első támadó felé automatikusan bemozdulnak, feltéve, hogy nincs ott egy szilárd objektum, rögzített löveg vagy fal. Mi ebből a tanulság? Az első hullámban indított csali az egyik oldalra összehúzza a védelmet, miközben a másikon szabadon átgördülhet a valódi csapásmérő különítmény.

Hát én immár kit válasszak?

A legésszerűbb szövetséges nyilván a szomszédunk lehetne, de a nagy taglétszámmal rendelkező szövetségek ritkán fogadnak már be újoncokat. Egyébként a képernyő tetején, az Alliances menüpontnál a fórumszerű felületen kérhetünk invitációt a szövetségektől – mindegyiknek saját topicja van erre a célra. Bölcsen válasszatok, bár ki is lehet lépni a már megkötött paktumból.

Vándorló HQ

A bázis, ha éppen rossz szektorban van a szövetségeseinkhez képest, akkor a képernyő jobb alsó sarkában a kis zöld boxban válasszuk az Options feliratot, azon belül Game settingst, görgetés az aljáig, és itt a Relocate Player funkció, majd jelöljük meg azt a szektort, ahová át akarunk települni. A térképen (szektoron belül) történő mozgáshoz a bázison kattintva a Move Base-t jelöljük ki.

Amit ma megkaphatsz…

A környékünkön újratermelődő Forgotten táborok, outpostok közül mindig a legzsírosabb falatot érdemes megtámadni – kis kocka a képe mellett, ezek ugyanis jutalmakat rejtenek, support pontokért kibontható nyersanyagpakkokat (10-es szint felett egész komoly mennyiséget). A bázisokat 12-13-as offenzív szint alatt meg se érdemes próbálni, így is több menet lesz a megsemmisítés.