Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtunk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

A The Typing of the Dead: Overkill fejlesztője, a Modern Dream egy új játékkal jelentkezett, ami az idealizált 70-es évek zsarufilmjei előtt tiszteleg, mégpedig egy izometrikus nézetű, taktikázására összpontosító körítésben. Ez az LA Cops, amiben dióhéjban annyi a feladatunk, hogy partnerünkkel megtisztítsuk Los Angeles utcáit a bűnözőktől, persze a lehető legvéresebb módon.

Az LA Cops PC-re hamarosan megjelenik korai hozzáférésben, ami nyolc pályát és hat, fejleszthető zsarut tartalmaz -- természetesen a kész játék ennél sokkal több mindennel vár majd, s mellesleg nem csak PC-re, hanem iOS és Android operációs rendszerre is kapható lesz a program.

A Facepunch Studios egy új játékon dolgozik, melynek munkacíme Deuce, és a leírás szerint a program egyesíteni fogja a „tenisz és a Street Fighter legjobb tulajdonságait.” Ian James programozó egy blogbejegyzésben kijelentette, hogy „a Deuce egy arcade stílusú teniszjáték, melyben a fókusz az egyedi karaktereken és a különleges pályákon van.” Eddig négy speciális mozdulatról lehet tudni: Tornado (a labdát véletlenszerű helyre irányítja), Teleport (az ütés közepén a labda pozíciója helyet vált), Ice (megfagyasztja az ellenfelet, amikor az visszaüti a labdát) és a Fireball (ennek a hatása nem ismert). Megjelenési dátum nincs, képek és videó a hivatalos oldalon

Az Egyesült Államokban már elismerték hivatalos sportnak a League of Legendset, most pedig Dél-Koreában tettek hasonlót, igaz ott a Dota 2 volt az alany. Az ország most először adott sportolói vízumot egy külföldi csapatnak, akik így egy évig zavartalanul játszhatnak az országban. Az úttörő csapat a Rave, melynek tagjai a Fülöp-szigetekről, az Egyesült Államokból és Kanadából származnak.

Már úton van a Titanfall ötödik nagy frissítése. Ebben mutatkozik be a feketepiac, aminek segítségével virtuális valutával vehetünk kártyákat és díszíthetjük fel titánunkat, ráadásul mindezt mikrotranzakció nélkül. Ezenkívül a patch új napi kihívásokat hoz, a kampány odakerül a szimpla játékmódok közé, illetve már a Gen 1 pilóták neve mellett is lesz egy szimbólum. Az update technikai vonatkozása, hogy PC-n immáron támogatottá válik a több GPU használata, lesz továbbá FPS optimalizáció és még egy csomó másik javítás, amikről a hivatalos oldalon lehet megtudni mindent.

Kis adalék a Crytek átszervezéséhez, aminek eddig része volt az, hogy alaposan leépítették a Crytek US csapatát, eladták a Homefront licencet, és bezárták a Crytek UK stúdióját. Most kiderült, hogy a Crytek US vezetősége már egy héttel korábban lelépett, miután egyszerűen nem kaptak fizetést.

Csak novemberben fog megjelenni a Dragon Age: Inquisition, ez pedig azt jelenti, hogy a játékhoz írt webes alkalmazás, a Dragon Age Keep csúszik. A csapat még nem mondott pontos dátumot, de azt tudjuk, hogy nagyjából egy hónappal a Dragon Age: Inquisition premierje előtt fog megjelenni, hogy bőven legyen elég időnk arra, hogy megformáljuk azt a kezdővilágot, amit szeretnénk. Ha többet akarsz megtudni a Dragon Age Keepről, nézd meg az alábbi videót!

Íme 25 percnyi Sherlock Holmes: Crimes & Punishments gameplay:

Az Epic csapata nem viccelt, mikor azt mondták, hogy rendszeres tájékoztatást fognak adni arról, miként halad az új Unreal Tournament fejlesztése, ugyanis ismét egy friss videót adtak ki, amiben már igazi játékmenet is van.

A Final Fantasy 14: A Realm Reborn PC-s verziója július 31-től 14 napig ingyenesen kipróbálható, természetesen néhány logikus megszorítással. A próbaváltozatban maximum 20-as szintig lehet fejleszteni a karaktereket, és annak lejárta után a játékosnak kilencven napja van arra, hogy megvásárolja a teljes programot. Csak így maradnak meg a karakterek és az összegyűjtött dolgok. PS3-on és PS4-en nem érhető el az FF14 próbaváltozata.

Steamen már kapható a 2001-ben megjelent Colin McRae Rally HD-ben felújított verziója. A játék támogatja a Steam ranglistákat, teljesítményeket, játékkártyákat, és természetesen a felhőt is. Ára hét euró.

Egy másik öreg játék is újrakiadást kapott a Steamen. A Z: Steel Soldiers felújított verzióját a TickTock Games készítette, míg a kiadásért a KISS és a Kavcom felel. „Jelentősen javított 3D grafikát ígér” a program, melynek ára akcióban kilenc euró, akción kívül 11 euró.

Megelent a Sacred 3, 50 eurós áron kapható a Steamen. Ha szeretted a sorozatot, ezt nehogy megvedd! A játék eddig csak negatív értékeléseket kapott, amely a Keen Games programjának egyöntetű elutasítását jelzi a. A Deep Silver is megnézhette volna, mit ad ki, mert ez a rész sárba tiporja a sorozat renoméját, csak azzal, hogy a Sacred 3 címet viseli.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2