Nem semmi dolog történt velem, és a családommal tegnap, de sajnos nem példátlan. A miskolci Cora parkolójában, az egyik körforgalomban haladtunk teljesen szabályosan, amikor jobbról érkezett egy fekete bmw, és lassítás nélkül bevágott elém. Én eddig úgy tudtam, hogy a körforgalomban nekem van elsőbbségem, ezért miután vészfékezéssel elkerültem az ütközést, én balga megnyomtam a dudát, hogy felhívjam a kolléga figyelmét a balesetveszélyre. Nem kellett volna.
A bmw sofőrje blokkolt, majd az anyósülésen ülő társával folytatott rövid vita után kiszállt, és odajött hozzám a következő monológgal:
"...idefigyelj bu*igyerek, ha mégegyszer ráfekszel a dudára, mert te vagy itt a jaszkari, kihúzlak az autóból, és megb***lak a családod előtt...!"
A fiatalember egy tipikus kigyúrt barna bőrű bűnöző volt, csakúgy mint az autóban maradt két társa. Itt ha indulatosan lépek fel megölnek, ezt nyomban láttam. Próbáltam hát elmagyarázni a srácnak, hogy majdnem összezártam a 20millás autóját, azért dudáltam, de nem nagyon érdekelte. Zsuzsa mellettem nem látta át a szituációt, ezért megjegyezte, hogy a körforgalomban nekünk van elsőbbségünk - ez újabb hiba volt, a fickó behajolt az ablakon, és leordította, mondván hogy ha nem dugulunk el, mind a kettőnket megb*sz. Szép nem? Mit volt mit tenni, eldugultunk, így nem ba**ott meg minket, hanem visszaült a kocsijába, és elhajtott.
Egy percig csak néztünk magunk elé, és nem értettük. Ijedtség, és tehetetlen düh, a legjobb párosítás. Zsuzsa hívni akarta a rendőröket, de aztán úgy gondoltuk, hogy minek? Egy sima életveszélyes fenyegetésért? Ki sem jönnek. Tegyek feljelentést? A rendszám megvan, de azt is minek? Hogy utána attól rettegjünk hogy mikor és hol vernek agyon minket a (valószínűleg) drogkereskedő spanjai? Ez Magyarország, és belátom, én vagyok a hibás, nem néztem, milyen autóra dudálok rá. Ha adhatok egy tanácsot, ha valaki hasonló helyzetbe kerül, inkább ne dudáljon. Mondjuk azt nem tudom, ha nem tudtam volna megállni, és oldalba kapom a bmw-t akkor mi lett volna? Kivégeznek a családommal együtt, fényes nappal a Cora parkolóban? Röhej.