Hát egyik-másik nem is szokványos, az biztos. Némelyik egyenesen művészi alkotás, jól átgondolt minőségi munka, amit valamilyen film, könyv, számítógépes játék, vagy bármi más ihletett. Gyönyörűek. Igazi mestermunkák - a XXI. század műalkotásai. Az ember csak nézi őket minden oldalukról, és próbálja kitalálni, hogy amit lát, azon mi micsoda? Hol a CD tálca, hol vannak a gombok, és a csatlakozók helyei? Aztán nyílik az ajtó, elcsúszik a fedél, és megvilágosodunk, ámulunk, és sárgulunk. (az irigységtől, nem az epebajtól...)



Gondolom mostanra mindenki kitalálta, hogy a moddolt..... moddosított......módosított (hihi) számítógép házakról beszélek, amiket tulajdonosaik ilyen olyan megfontolásból atomjaira vágtak, majd újra összeraktak.
Jómagam is próbálkoztam egy két moddal, hát nem egyszerű feladvány, annyi szent. Először is kell egy elképzelés. Aztán az elképzelést még gondolatban bele kell ültetni egy fémdobozba. A legtöbb ötlet itt bukik el, azon, hogy az ember azt sem tudja, hogy fogjon hozzá. Aztán persze van egy pont, ahol minden mindegy alapon az ember fogja magát, és vág. Majd lesz belőle valami, vagy nem. Kellenek szerszámok, némi kézügyesség, és egy sufni, ahol senkit nem zavar a fémforgács, és a ragasztó bűze. Az anyagok széles tárházából válogathatunk, nekem a 2mm-es plexi lap a kedvencem, de lehet fa, gipsz, karton, műanyag, tégla, akár még be is betonozhatjuk szeretett masinánkat, és rákenhetünk több kiló festéket is

Mivel minden kezdet nehéz, érdemes először felkeresni egy számítógép bontót (nem a több tízezer forintos Thermaltake háznak nekiesni) és egy forintért venni egy használt házat. Ha sikerül a tervünk, és összeáll a mod az jó, de ha nem az sem baj, reagáljunk úgy, mint Doktor Bubó - "kérem a következőt!".
Ha már benne vagyunk, alkossunk szépet, ez nem verseny, csak lassan minden mozdulattal. Aztán van olyan is, hogy az ember megunja az egészet, mert sehogy sem akar olyan lenni, mint a fejében - nem baj, tegyük félre az egészet, néhány nap múlva úgyis újra kezdjük.

Előbb utóbb elkészül a gépünk, szép is, jó is, működik is, gyönyörködjünk hát benne, és osszuk meg másokkal is.



Eddigi munkáim:
Diablo 2 mod
Aerocool Blue Cube mod