Idejét sem tudom, mikor kérdezte meg tőlem egy kedves barátom, Benke Attila, hogy mikor vertem be a fejem annyira, hogy feladom a legjobb hack 'n slash csatákat egy kalandjátékért point 'n click módra. Mondjuk ez így nem igaz, mert az előbb kérdezte.

Azóta nem tértem napirendre a dolog fölött. Hogy hogy jön ő ahhoz, hogy az én játékok iránti elkötelezettségemet megkérdőjelezze? Ezenkívül még azt a szemtelenséget is megengedi magának, hogy igaza van? Persze ez így most jó idétlenül néz ki, de sebaj. Valóban elhanyagoltam mostanában néhány dolgot, amik amúgy fontosak jelentéktelen kis életemben. Egyik ezek közül a redszeres jelenlét a fórumon, de ezt most hagyjuk. A másik, és ez a legfontosabb, a kávé-Diabló kombó.

Mivel kb 14 éve hajnal 4.30-kor kelek, a szervezetem buta módon ráállt erre az időpontra, és nem tudván hogy szabadnapos vagyok, a későbbi kelést (5.30-tól) súlyos fejfájással bünteti. Mivel az életem értelme, és a klónom (a feleségem, és a kisfiam) ilyenkor még az igazak álmát alussza, kell valami, ami nem túl hangos, de örömet okoz nekem, míg a család fel nem ébred...

Fúj! Nem az! Jajj de perverz egy banda!

Életem legnagyobb szerelme a feleségem után a Diablo 2 LoD. Volt barátnőm aki a szakításunk utáni "lefikázom a másikat" időszakában az első helyen említette, hogy: "...egész nap képes a sz.os Diablóját nyomkodni..." Hihi - ez van. Tudom hogy régi, meg van tőle jobb is, de nekem akkor is ez jön be. Szóval szabadnapjaim reggelei a következőképpen telnek: felébredés és csipatörlés után belököm a masinát a nappaliban, hadd számolgasson, addig én kimegyek a konyhába, és bekapcsolom az előző este gondosan betöltött kávéfőzőt. Vissza a nappaliba, lemez be, Diablo 2 LoD indít. Mire az introk lefutnak, és konektelek a B.netre a kávém lejön, elkészítem - 2 cukor, kevés tej - és máris kreálhatom a Pokol nevű szerverem, kényelmes székembe süppedve. Ami ezután jön, az már történelem.
Két óra hossza nyugodt, hangulatos kávéillatú játék a koromsötét nappaliban, amíg fel nem hangzik mögöttem a: "jójeggejt, fejkejtem"
szerverbontó parancs.

Hát ennyi lenne az én kalandom a kávéval, és a Diablóval. Sok-sok éven át rengeteg hajnalom így telt, és most hogy CheAtti felhívta rá a figyelmem, a holnapi is így fog, van mit bepótolnom. Ez az én fílingem játék közben, és nem is a játék számít igazán, mondjuk az sem elhanyagolható, de az összkép az, amiért érdemes néha kocka alakúvá formálni a fejem. Teccik érteni...?