Nemrég jelent meg az Assassin's Creed PC-re. Ez az egyik legjobban várt konzolról átírt cím .

Maga a játék két alternatív idösikban játszodik. 1191 -ben és a jelenkorban. Ismeretlen személyek elrabolják a játék föszereplöjét Desmond Milest . Egy Animus nevezetű gépre kényszerítik , amire ha rácsatlakozik szinte ugyanaz történik vele mint Neoval a Mátrixban. Desmondban benne élnek a középkorban élt ösének , Altairnak , egy bérgyilkosnak emlékei , ezt probálják elöhozni a géppel . Kicsit sci-fi felé hajló a történet , van akinek ez nem nagyon fog tetszeni.

A játékban Altairnak kilenc célpontal kell végeznie , közben Desmondal is ügyködni kell szökésünkön. A játékban van némi szabadság is. Különbözö feladatokat kell elvégezni tetszés szerint , hogy mindent megtudjunk az aktuális célpontról . Hallgatózhatunk , információt tartalmazó levelet lophatunk más zsebéböl stb...

Az NPC viselkedése jól kiszámítható , de sikerült a realizmust is éreztetni . Például ha leszurunk valakit az utcán elég csak összetenni a kezünket és eliszkolni a tetthelyröl. Az őrök folyamatosan figyelik viselkedésünk , ha gyanusnak tününk azonnal elkezdenek gyanakodni , valahol támadni is. Ha észrevesznek meglehet vívni is ellenfeleinkel , de tetszés szerint el is menekülhetünk , el is bujhatunk egy szénakazalban , vagy egy teraszon . A vívás is jól kivan dolgozva , de rájövünk hogy az ellentámadással szinte minden, a legkeményebb ellenfelet is leverhetjük. Nekem a legjobban a háztetökön való ugrálás , az Informer nevü küldetések tetszettek ( itt információt kell szálitanunk idöre egyik NPC-töl a máskhoz , némi infoért cserébe) . A tetön lévő őrök ha meglátnak felszólítanak a távozásra , ha nem megyünk akkor támadni kezdenek .

A városok közti közlekedés is jól sikerült , itt lóval lehet vágtani köztük . Három nagy város van a játékban : Damascus, Jerusalem és Acre , mind három kellemesen kidolgozott . A térképet ugy tudjuk egyre jobban felfedezni , hogy templomokra, tornyokra mászunk fel , onnan felmérjük a terepet . Majd egy látványos szaltóval leugrunk az alattunk lévö szalmakazalba .

Az írányítás nem vészes , billentyüzettel , egérrel is jól el lehet lenni , de ajánlott a gamepad. Bár nekem túl egyszerünek tünt hogy Altair mozgása egészen automatizált .


A játék látványvilága csodálatos . Elég csak sétálnunk az utcán , már akkor is beletudjuk élni magunkat . Emberek kereskednek , beszélgetnek , bolondok , részegek kötnenk belénk , koldusok kéregetnek , egyszóval mindenki éli az életét . A játék maxra huzva már egy picit erösebb gépet igényel, érdemes kikapcsolni az árnyékokat , mert azok nagyon sokat fognak a teljesítményen . Egy átlagos gépen is elfut , legfeljebb lekell venni a grafikát . A felhő effektek nagyon pofásak , a karakterek is kellöen kidolgozottak .
Maga a játékmenet sokak szerint repetitív , hisz végig ugyanazokat a feladatokat kell megoldanunk , de én nem untam !
Szerintem az Assassin's Creed meghozta az evárásainkat. Csak így tovább Ubisoft!

Véleményem :
Grafika : +kellően kidolgozott karakterek
+felhő effekt
+szép
-maxra húzva nagy gépigény

Sztori : +érdekességekkel teli
+valakinek tetszik a sci-fi féle történet....
-...valakinek nem

Írányítás: +Könnyen kezelhetö
-túl automatizált ugrálás

Játékmenet : +élő , lélegzö városok
+ MI
+megunhatatlan
-repetitív

Hang : + jó zene
+hangeffektek
-Altair szinkronja


Értékelésem : 90 %