Gondolom mindenki emlékszik a 2004-es év (talán) legjobb játékára, a nagysikerű half life folytatására, hogy Dr.Freemannel újra átéljük a játéktörténelem legszebb pillanatait. Eme csodás játékról olvashatjátok különvéleményemet. Ugyebár (szinte) mindenki játszott ezzel a játékkal, így a történetet nem is kéne nagyon boncolgatnunk. Ugye a játék elején egy vonatban ébredünk, ami City 17-hez vezet bennünket, ahol mindenkit a (hűdegonosznagyongonosz) combineok szálltak meg. Igazából csak másodszori végigjátszásra tűnt fel, hogy ez mennyire érződik magán a városon is, látszik mennyire figyelnek minden embert. Minden harmadik emberre jut egy combine, minden ajtóra kamerák vannak szerelve stb... Szerecsére nem csak a város ábrázolása, hanem az összes táj a játékban tökéletes. No de ugyebár a combine-ok elkezdenek üldözni, és hamarosan belebotlunk Alyx-be, és szépen sorban visszatérnek a régi cimborák(meg az újak is). És akkor ennyit a sztoriról, inkább belecsapok a l'ecsóba, és elmondom, hogy szerintem milyen a játék. Ha van valami, ami a helyszíneknél, és a karaktereknél, no meg a fegyvereknél is jobb, akkor az a fizika szimulálása, ez amúgy főleg akkor kap még nagyobb szerepet, mikor a játék, kb egyharmadában, vagy talán kicsit előbb megkapjuk a Gravity Gun-t, és így még több lehetőségünk lesz "játszani" a tárgyakkal, amik nem csak a fizika törvényeinek megfelelően mozognak, de annak megfelelően törnek is. A Gravity Gun szerintem akkor a legmókásabb, amikor ellenség is van a közelben, ugyanis hozzájuk is lehet vágni a tereptárgyakat, van ami szinte meg se kottyan nekik, van amitől meg is halnak, meg van például a fém-fogaskerék, igen, na az elég morbid... . Bár ez a csúcsfegyver, azért nem szabad meg feledkezni a régi klasszikus, jól bevált fegyverekről (shoti, gránát, gépfegyver, RPG) no meg az újakról sem (lézerágyú, nyílvető, feszítővas, akna, sáskacsalogató, no meg az előbb említett gravity gun...).
Aztán járművezetésbe is lesz részünk, sőt gyakran hatalmas távokat kell majd ezzel átszelni, azt meg már meg sem említeném, milyen érzés száguldás közbe lövöldözni egy-egy ellenfélre, vagy kilöni mögüle egy olajos hordót, hogy utána kövessük tekintetünkel a repülő combine, vagy rádöntsünk egy faállványt.
Nem egyszer fog mosolyt csalni az arcunkra, hogy ezernyi féle képpen fordíthatjuk az ellenség környezetét saját maga ellen. Mondjuk a járművek irányítása nem a legjobb, de könnyen beletanul az ember. Igazából járműves részből van egy jet-skik, és egy autós, és állíthatom mindkettő zseniális. Amúgy ha már a zsenialitásról beszélünk meg kell említenem, hogy a játék televan zseniális jelenetekkel, igazából az egész játéktörténelem egyik legzseniálisabb jeleneteit rejti magában a játék, már az első tetőn-menekülés a combine-ok elől-ig, az előbb említett nagyszerű járműs szakaszokon, és a toronyból való ellenséges combine hajó leszedésén át, a remek fináléig tele van ilyen zseniális jelenetekkel.

Ja, és akkor még nem is említettem a multit, bár azt hiszem el lehet képzelni milyen is ilyen király fegyverekkel ( a gravity gun hatására csak úgy repkednek szanaszét a tereptárgyak...), és ilyen király helyszíneken egymást gyepálni combine, vagy rebel oldalon. Külön említésre méltó, hogy a multiba graffityzni is tudsz a falakra, választhatsz 10-15 grafity közül, sőt még importálhatsz is képet. Valamint kiválaszhatod hogy nézzél ki. Aztán alapból van 5-6 fegyvered a többit meg gyűjtögetni kell. Mindenesetre a játékélmény pörgős, és dinamikus, fagadjunk, hogy még a legprofibb játékos is 2 percenként meghal, még ha ebben a 2 percben meg is öl 10-15 embert.

Mit mondhatnék még a játékról? Egyszóval zseniális, és ha értékelnem kéne, olyan 97% körül adnék neki, ha esetleg még nem próbáltad, szerezd be, főleg, hogy mostmár csak 4 rugó az egész. Ha nekem nem hiszel, higgy másoknak (35 "2004 legjobb játéka díj"). Ezzel búcsúzom is, sziasztok.