Azt hiszem, hogy a nyitómeccsről elmondtam mindent, bár ismétlés nem árt. Tehát a szemét csehek úgy tudták csak legyőzni Svájcot, hogy Frei-t egyszerűen agyonrúgták az első félidő végén, így biztosítva azt, hogy aki eddig a hátán vitte a csapatot és a legveszélyesebb volt többet ne ugráljon a pályán és a további meccseken. Az ilyen alattomos csapatoktól fordul fel a gyomrom, így róluk ennyit. Majd a portugálok jól felpofozzák őket, bár ott Ronaldo lesz veszélyben. És ha már a portugáloknál tartunk, akkor meg kell említeni, hogy hozták a kötelezőt és legyőzték a nagy tornán régóta nem szereplő törököket. Azt kell mondani, hogy ebben a csoportban egyik meccs se volt meglepő, bár nem gondoltam volna, hogy a csehek ennyire gyengék. Jöhet a holnapi két csoportmeccsre a tipp. Csehország-Portugália egyértelmű kettes, hisz több klasszis van náluk és a támadójátékukban benne van a gól, a cseheknél viszont semmi és a Svájc elleni játék se elég. A másik meccs Svájc-Törökország már kemény dió, hisz a házigazdák feledtetni szeretnék a vereséget és a játékuk is bíztató volt, de a törökök ellen lehet, hogy pont az teszi őket görcsössé, hogy annyira szeretnének bizonyítani, így itt is kettes mondanék. Kiegészítésnek az utóbbi meccshez egy első félidő döntetlent, ami elég jól is fizet.

B-csoport, ahol egy másik házigazda szerepel és akárcsak Svájc esetében, az osztrákok egész pofásan játszottak, de a meccs elején egy buta szabálytalanság miatt kaptak egy gólt és utána vége, csak helyzetig sikerült elverekedniük magukat. A horvátok azért szépen romboltak és erőfeszítéseiket 3 pont koronázta. Sajnos a látványos fociért nem jár semmi, így a házigazdák pont nélkül maradtak (még most is gólra játszanak). A másik meccs annyira közhely, hogy említeni se kéne. Miért? Azét mert a foci olyan játék, ahol két csapat 90 percen keresztül kergeti a labdát és a végén a németek nyernek. Ráadásul most még jól is játszottak, ami sok volt a lengyeleknek. Egész egyszerűen nem volt egy szinten a két csapat. Podolski a lengyel elintézte a „rokonokat” hehe. Sima meccsek voltak és sima meccsek lesznek. Horvátország-Németország egyértelmű még akkor is, ha a horvátoknak nagy nevük van. Klose nekik fog két gólt lőni (munkamegosztás), így akár arra is lehet tenni, hogy ő tuti lő gót a meccsen, kb. kétszeres szorzója van, bár lehet hogy három. A másik meccs Ausztria-Lengyelország, ahol a barátaink nyernek majd és nem a sógoraink. Az osztrákoknál előjöhet ugyan az a görcsösség, ami a svájciaknál és a lengyelek egyébként is sokkal jobbak játékerőben és tudásban is. Itt még egy merész hendikepet is be lehetne vállalni, bár nagyon húzós.

C-csoport a halálcsoportnak volt beharangozva, ennek megfeleően a románok és a franciák halálosan unalmas meccset játszottak egymással. A románokon nem csodálkoztam, de a franciák szégyelljék magukat, mert ez a játék a biztos kiesésre jó csak, másra aligha. Az az állítás annál is inkább helytálló, mert a hollandok halálra verték az aktuális világbajnokot, így nagy lépést tettek a továbbjutás felé. A sokak által rettegett támadósoruk rászolgált a hírnévre és azt is hozzá kell tenni, hogy nem volt les az első gól. Hülye szabály, de ez van. Nem nézik azt, hogy hogyan került az alapvonal mögé a védőjátékos, csak az a lényeg, hogy ilyenkor a leshelyzet kizárva. Érdekes volt látni, hogy az olaszok összezuhantak és Del Piero se tudott semmit hozzátenni a játékukhoz. Haláli lesz a következő forduló is, hiszen Hollandia-Franciaország, ahol is a hollandok az esélyesek és tuti, hogy begyűjtik a három pontot. A sok csók helyett inkább a románokat kellet volna elverni. Viszont a másik meccs a Románia-Olaszország élethalál harc lesz. Aki győz valószínű, hogy továbbjut. Kicsit az olaszokon lesz a teher, hiszen ők okozhatnák az első igazi meglepetést, ha kiesnek, így a románok az esélytelenek nyugalmával akár meglepetést is szerezhetnek. Ha a franciákat megfogták, akkor egy hitehagyott olasz csapat ellen alapból egy döntetlen kinéz. Toni viszont gólt fog lőni, így erre is meg lehet kockáztatni pár száz forintot.

Sajnos a D csoportra idő hiányában majd holnap kerítek sort egy rövid bejegyzés keretében, addig pedig kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan látta eddig a meccseket és kinek szurkol. Les volt-e, vagy sem stb.?