Először is nagyon szomorú voltam, amikor meghallottam, hogy majdnem becsődölt a cég. Manapság a kicsiknél nem menő Legózni, inkább leülnek a gép, vagy konzol elé és azzal játszanak, szórakoznak, bár elnézve az árakat – 1 komolyabb vár 10000-20000 Ft – lehet, hogy ez is belejátszik. De ne kanyarodjunk el, szóval nem játszanak a gyerekek Lego-val, pedig régen hmmmm.

Emlékszem, hogy mennyire örültem, amikor az elsőt kaptam. Egy picike házikó volt két emberrel, de rögtön tudtam, hogy ez kell nekem. Jött az átépítés, variálás, majd egy bővítés. Büszkén mutattam unokatesómnak, hogy mit sikerült alkotnom. Nemsokára már közösen építettünk egész városrészeket. Akkoriban karácsonyra a Jézuska egész véletlenül Lego-t hozott.

Az idősebbek a bélyeggyűjteménnyel csalták fel magukhoz a csajokat, én boldogan újságoltam a szomszéd lánynak, hogy „Zsóka, kaptam egy új rendőrautót, megnézed?” Jött is rögtön és hozta a rózsaszín gyűjteményét. Persze nem nagyon csíptem, amikor kezdte átrendezni a tökéletesen felépített várost és mindenhova fát, bokrot pakolt, de a lányok már csak ilyenek, mondhatnám azt is, hogy valamit valamiért. De semmi sem tart örökké és lassan felnő az ember (a szomszéd is) és más kezdi érdekelni, így a Jézuskának is mást kellett hoznia. A Lego-k megmaradtak és a gyerekeimnek, unokáimnak tökéletesen megfelelnek majd. Nagyon jó dolog a Lego és egészen biztos vagyok benne, hogy ilyen formában sose fog kihalni, mert sokan lesznek még, akik a régi dolgaikat elteszik a csemetéknek, hogy majd ők építsenek olyan jót, mint mi régen. Lehet, hogy akkor már nem is lesz, vagy arany áron.

De ennyi nosztalgia után visszatérnék a post elejére, tehát a Lego iránti kereslet elkezdett csökkenni és a cég nem tudta, hogy mit tegyen. Ha gépeznek a gyerekek, akkor nincs más hátra, a számítógépes játékokba kell belevenni ezt a remek dolgot. Az, hogy siker lett-e, nem lehet kérdéses. A Lego virtuálisan is vonzó, de nekem akkor is az volt az igazi, amikor a kitérdepelt mackónadrágban rohantam át a szomszédba és rángattam át a kislányt, hogy nézze meg a várost és játszunk. Lehet majd nemsokára online is játszani, de valahogy nem az igazi, de ez már maradjon az én bajom. A mostani GURU-ban feltétlenül olvassátok el a cikket, mert nagyon jó lett.
Nem csak dominózni jó, ahogy Lilu szokta mondani, hanem legózni is.