Nem tudom, hogy mióta tart ez a rivalizálás a két fél között, de egyre keményebb. Nem is azzal van a bajom, hogy beszólnak, hanem az általánosítással. A mai fiatalokat gyakorlatilag mocskos szemétládának tartják az emberek, főleg az idősek. Gyorsan hozzátenném, hogy vannak rendesek, ahogy a fiatalok között is. De azért kikérem magamnak, hogy egy sz@ros rongynak több tiszteletet adnak, mint nekünk fiataloknak.

Mi lesz velünk?

Most is az hozta belém az ideget, mert a lépcsőházunkban a nyugdíjas nénike megállít engem és a páromat és azt mondja, hogy ugyan takarítsuk már fel a lépcsőházat, mert mi fiatalok vagyunk, meg egyébként is a barátnőm csak vakarja a fenekét. Tudni kell, hogy a társasházban fizet az ember lakbérletet és normális helyen takarítót bérelnek fel a lakók által fizetett pénzből. Nálunk még nem érett meg arra a dolog, hogy ezt tegye a közös képviselő. Ezért az idősebbek kitalálták, hogy mi fiatalok majd szépen ingyen megcsináljuk, mert nem vagyunk betegek és nem csinálunk egész nap semmit, csak drogozunk, iszunk és orgiákat rendezünk. Ezt már elég nehéz volt magamban tartani és szépen elmondtam, hogy mi fizetünk lakbért, mint mások és nem a mi dolgunk megcsinálni. A fiatalok csak arra jók, hogy a sz@rt pucolják?

Ne mi legyünk már a lábtörlők, akit csak úgy el lehet küldeni a francba, mert fiatal és nem csinál semmit. A buszon már ott tartunk, hogy az állóhelyet is át kell adni, egyébként kitúrnak a helyedről. Lökdösődnek, rátaposnak az ember lábára, de elnézést nem kérnek. Ha egy fiatal leül a székre az főben járó bűn, mert neki semmi baja se lehet. Ő fiatal, de más érvet sose tudnak felhozni. Hozzáteszem tegnap a buszon egy gipszes lábú srác ült le, majd felszállt egy nyugdíjas és elkezdte szídni a mai fiatalokat, hogy milyen rohadékok és jobb lenne a világ nélkülünk. A srác felemelkedett a székről és megmutatta, hogy a fél lába gipszben van és jobb lenne, ha a néni leállítaná magát, mert ilyet is csak egy nyugdíjas enged meg magának, hogy mást megrágalmazzon és a becsületét megsértse. Azt is hozzátenném, hogy az egyetemi buszon lassan nem lesz egyetemista, mert nem férünk fel. Nem baj, mert mi ráérünk, hisz nem csinálunk semmit.

Tisztelet csak annak jár, aki normális ember módjára tud viselkedni és nem kötözködik, valamint tudomásul veszi, hogy vannak a fiatalok között rendesek is, ahogy az idősebbek között. A vásárlásnál is eljutunk oda, hogy előre kell engedni az időseket, mert .. miért is? Bár előre tolakodnak itt is, mint a buszon. Micsoda meccsek vannak a felszálláskor, persze ők nem adják át a helyet a terhes anyáknak, vagy egy mozgássérült diáknak. Ááá nem, mert a diák hucut és megjátssza magát. Ilyenkor azért megkérdezném, hogy a bámulások kívül mit érez a kedves néni, bácsi.

Szomorú dolog ez és egyre rosszabb lesz a helyzet. Egy háború, ami soha nem ér véget. Az egész a hülye általánosításból adódik és gyakorlatilag eljutottunk oda, hogy a fiatalok az elsőszámú közellenség. Nekünk nem lehet semmi problémánk, mi nem dolgozhatunk. Egyszer az idősek is voltak fiatalok. Kíváncsi vagyok, hogy ott is megvolt e ez a fajta gyűlölet? És rájuk is pikkeltek az akkori öregek, legyen szó az élet bármely területéről.