Ha össze kéne foglalni, hogy mi történt azóta, amióta nem írtam F1-es futamról, azt mondanám, hogy Hamilton szép lassan kezdett elhúzni, Massa és Kimi pedig felváltva bukta el a futamokat. Hol az egyik nyert (lett második), hol a másik. Kimi a spanyol futam óta nyeretlen volt, nem ment neki semmi, az időmérőket sorban bukta el és a versenyen így maradt a középszer. A belga nagydíj előtt 13 pont volt Hamilton előnye és most, vagy soha alapon a finn kapott még egy utolsó esélyt. Azon a pályán, ahol zsinórban 3-szor nyert. Érezte a pályát és érezte, hogy itt nem fogja megverni senki. Pénteken elkezdődött a száguldás, amiről nem írnék semmit, mert találtam egy nagyon jó videót, ami a szabadedzésektől megmutatja, hogy mi történt a futamig.

Az időmérő után a negyedik hely ismét csalódásnak tűnt. Megjegyzem, hogy nem alaptalanul. Szinte hazai pályának tekintheti és mégis kikapott. Hamilton mondjuk bealázott mindenkit és még egy hiba is belefért az utolsó körébe. Itt gyorsan megjegyzem, hogy egy kis pénzt azonnal felraktam a britre, mert nála magabiztosabb pilóta nem volt a hétvégén. Jó volt a kocsi és az idő is hűvöskés.

A rajt pillanatában viszont eszembe jutott egy apróság. Egy momentum, ami talán Hamiltonnak is bevillant. Véletlenül nem nyer valaki zsinórban három futamot azon a nagydíjon, ahol mindig esik és nem lehet tudni, hogy éppen hol. 1 kör után világossá vált, hogy Kimi tud, főleg itt és úgy jött el a rajt után, ahogy még az első pár futamon. Erőszakosan, ellentmondást nem tűrően autózott Massa (picit sántított a futam utáni nyilatkozata, mert nem a rajt után rögtön előzte meg Kimi) mögött egy kicsit, majd a trükkös emelkedős kanyar után úgy ment el a brazil mellett, mintha nem ugyanabban az autóban ültek volna. Ekkor gondolkodtam el először, hogy Kimi (kedvenc pilótám) most szépen elviszi a mixet, mert képes lesz Hamiltont is elkapni. Igen, benne volt, hisz ismeri a pályát úgy, ahogy senki a mezőnyben. A bajt tetőzte, hogy Hamilton az első kanyarban megpördült és majdnem vége lett a versenyének, ahogy egy hajszálon múlott, hogy Kimi nem ment neki (kísértett a kanadai múlt, csak ott fordítva történt – és ki is estek mind a ketten -). Ennek a kis bakinak köszönhetően a finn az élre állt és kezdett minden elúszni. Hamilton győzelme és általa a mixem.

Első boxlátogatás után, ahol Hamilton jött ki elsőnek már kezdtem beletörődni, hogy ennyi, inkább szorítok Kiminek. Hisz neki állt a zászló és a McLaren enyhén baltázta csak el a szevízt, sőt a brit beragadt. Biztos második hely, sőt a vb pontversenyben számára tökéletesen alakultak a dolgok. Massa pedig úgy elvolt a harmadik helyen, mint a befőtt. Csak ment szépen nyugodtan és már azon tűnődött, hogy mi lesz a következő futamon. Végül is esélye sem volt felzárkózni, hisz Kimiék simán elmentek. Közben elől a finn már 6 másodperc előnyre tett szert, ami lassan felért egy győzelemmel. Jöhettek a második kiállások.

A meglepő az volt, hogy Kimi igen hamar érkezett (bár a csapatnál biztosra mentek és épp egy nagyobb bojt ért utol, így ésszerű lépés volt). Mögötte rögtön érkezett Hamilton is 4 másodpercre. Esély sem volt a boxban előzni. Már letehettem a mixről és ütögethettem volna a fejemet, hogy nem gondoltam arra hamarabb, hogy Kimi itt verhetetlen. A brit már szépen besorolt a második helyre és a célja az volt, hogy beérjen szépen a finn mögött, közben azért tartotta a távolságot, hátha műszaki hiba, VAGY ESŐ. Eső lesz, számolt be a meteorológiai szolgálat. Nem igazán szokott az ember ilyenekre adni, hisz ez csak provizórikus. Egyébként is hányszor volt olyan, hogy esőt mondtak, aztán végig sütött a nap. DE Pali László felhívta a figyelmet arra, hogy ő már négyszer volt ott a helyszínen és mindig esett, hol kicsit hol nagyon. Ez viszont már elég nyomós érv volt és lassan elkezdtem reménykedni, ahogy Hamilton is körönként imádkozott és mondta a csapatnak, hogy essen már, essen már.

Nem akart esni, de egyszer csak Alonsó nyilvános beszélgetésen közölte, hogy ő bizony esőcseppeket lát az egyes és tizennégyes kanyarban. Mindenki, mint a mérgezett egér, kidugta a kezét a fedett helyről, hogy a legegyszerűbb módon bizonyosodjon meg arról, hogy a spanyol nem a levegőbe beszél és tényleg megérkezett az eső. Tényleg esett, ha nem is nagyon, de pont a fontos kanyarokban és ez elég volt, hogy Hamilton megragadja a mentőkötelet és megverje Kimit. Szépen dolgozta le a hátrányát, bár egyre jobban esett és néha ő is elkezdett csúszkálni, ahogy a finn is. Újra nyílt volt a küzdelem és élt a remény, hogy nyerek. Itt az lesz a befutó, aki kockáztat és szerencséje lesz. Kimiben biztos voltam, hogy most már padlógázzal megy, hisz veszítenivalója nincs és ha kell, füvön fogja tolni. Hamilton pedig úgy tűnik, hogy alapból ilyen elvetemült, hogy esőben száraz gumikkal nyomja. Kimi még mindig vezetett és már csak három kör volt hátra, három kör szakadó esőben és aki keményebben nyomja, az győz. Mindketten taposták a gázt és nem lassítottak. Ami pedig történt az egyszerűen leírhatatlan, ilyen utolsó három kör, csak egyszer van. Amint lesz videó erről a szakaszról, felteszem, mert ezt látni kell, csak így lehet átérezni a küzdelmet, azt, hogy Kimi megpróbált mindet, még meg is pördült, a füvön is járt, Hamilton szintén, sőt a képbe bejött egy Williams is, majdnem kiestek. Szerintem a sors egy váratlan mentőövet dobott oda a britnek és Kimitől ugyanakkor elvette. Azt mondom, hogy így kellett volna a finnek küzdenie az eddigi futamokon, menni, mintha ezen múlna az élete. Ugyan kiesett, de azért rendesen megmérkőzött Hamlitonnal.
Update:
Massa lett a futamgyőztes
Update2:
Az utolsó 3 kör, ahogy ígértem, videó formájában.